Bărbat reţinut pentru achiziţionarea de bunuri prin instrumente de plată fără acoperire

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

Poliția Capitalei informează că un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost prins în flagrant și ulterior reținut pentru înșelăciune după ce a achiziționat mai multe instalații folosind pentru plata acestora cecuri și bilete de ordine fără a avea suma disponibilă în cont.
În fapt, în perioada 29 februarie – 6 martie, bănuitul, sub o identitate falsă și prin intermediul unor societăți comerciale, preluate recent în administrare, ar fi comandat și achiziționat mai multe instalații – pompe de căldură și aparate de aer condiționat, iar pentru plata acestora ar fi emis instrumente de plată (cecuri, bilete la ordin) în valoare de aproximativ 360.000 de lei, fără a avea suma disponibilă în cont.

În urma unor activități specifice, la data de 6 martie, polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia au fost identificate patru persoane, fiind totodată recuperate bunurile în cauză, dintr-un depozit închiriat de bănuit. De asemenea, au fost identificate și alte bunuri (unități laptop) în valoare de aproximativ 60.000 de lei, care ar fi fost obținute în același mod.

Cele 4 persoane au fost conduse la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și în vederea continuării cercetărilor. Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, față de un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața magistraților cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.