AVANCRONICĂ: Ultimele bilete pentru „destinația” play-off: Două locuri disponibile pentru cinci formații din Superligă, care sunt în luptă directă pentru a încheia sezonul în primele șase echipe

Sursa foto: https://lpf.ro/

În etapa cu numărul 30 a Superligii, cea care pune punct sezonului regular al acestei ediții, lupta pentru locurile de play-off este una extrem de dură. Cinci echipe din campionatul intern sunt în cursa pentru obținerea ultimelor bilete pentru a se ierarhiza în primele șase ale întrecerii interne. Pe lângă meciurile acestor echipe, care concurează direct, se dispută și derby-ul stagiunii, meciul formațiilor bucureștene dintre Rapid și FCSB.

Runda finală a stagiunii regulare începe vineri, 8 martie, cu o serie de cinci partide care se vor juca la aceeași oră. Dintre acestea, patru confruntări pun pe masă două locuri disponibile pentru play-off. CFR Cluj și FC Hermannstadt se întâlnesc în „Gruia”, acolo unde sibienii sunt în cursa pentru a se clasa în primele șase. 40 de puncte are formația lui Marius Măldărășanu în clasament și se poziționează pe locul al optulea, la egalitate de puncte cu UTA Arad și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Arădenii, care au un golaveraj mai slab decât FC Hermannstadt, merg să evolueze în deplasare, cu Dinamo București, într-un scenariu care ar trebui să fie mai facil comparativ cu cel al grupării din Sibiu. Fotbaliștii antrenați de Mircea Rednic sunt, precum covăsnenii, la un punct în spatele celor de la U Cluj. Sepsi Sfântu Gheorghe, în același interval orar, dispută un meci important la Ploiești, cu Petrolul, care și-a pierdut statutul de combatantă la play-off după înfrângerea suferită cu FCSB. Sepsi are cel mai bun golaveraj dintre cele trei formații aflate, momentan, pe locurile din play-out și speră să prindă ultimul „tren”.

Dacă ar fi să privim duelurile în care sunt angrenate grupările aflate pe locurile cinci și șase din play-off în momentul de față, vom înțelege că acestea nu au o misiune ușoară și nu pot sta deloc liniștite în privința calificării. Farul Constanța este, totuși, mult mai avantajată de program decât U Cluj, deoarece „marinarii” o vor înfrunta pe ultima clasată din campionat, FC Botoșani, pe terenul moldovenilor. În anul 2022, a fost 8-0 pentru trupa antrenată de Gheorghe Hagi, chiar dacă cel mai recent duel dintre cele două cluburi s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

„Studenții” antrenați de Ioan Ovidiu Sabău vor face deplasarea în apropiere de Capitală, pentru a da piept cu trupa antrenată de Nicolae Dică, aflată în impas. llfovenii de la FC Voluntari au fost ajunși din urmă de Dinamo București la capitolul puncte, iar meciul celor de la U Cluj, aflată pe ultima poziție din play-off, în prezent, nu ar trebui să fie caracterizat de prea multe probleme, în teorie.

Tot în această rundă, derby-ul mult așteptat dintre Rapid București și FCSB se va desfășura, într-un final, pe „Arena Națională”, în ciuda dorinței peluzei „giuleștene”. Cele două trupe sunt despărțite în clasament de 12 puncte, iar fotbaliștii conduși de pe margine de Cristiano Bergodi vor încerca să micșoreze distanța față de marea rivală.

În ediția precedentă de Superligă, cele șase echipe care au terminat sezonul regular pe locuri de play-off au fost Farul Constanța, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Rapid București și Sepsi Sfântu Gheorghe. La finalul meciurilor din play-off, Farul Constanța a fost încoronată drept campioană a României, terminând la șapte puncte în fața urmăritoarei sale principale, FCSB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.