Istoria zilei de 8 martie

Femeile din întreaga lume sunt sărbătorite astăzi. Ideea unei Zile Internaţionale a Femeilor a apărut la începutul secolului XX, după ce, la New York, o organizaţie a sponsorizat o întrunire pe tema drepturilor femeilor.

Această zi a fost la origini un moment de marcare a emanicipării femeii, a luptei pentru drepturi egale în raport cu bărbații.

Azi, Ziua Internaţională a Femeii a devenit un moment de mulţumire, apreciere şi recunoaştere a eforturilor mamelor, soţiilor, colegelor, tuturor femeilor ce ne înconjoară, cele care ne oferă bucuria vieţii şi motivaţia de a trăi.

La noi în ţară sunt organizate expoziţii, concerte şi alte manifestări care au prim plan femeia.

Pentru aproape două treimi dintre români, 8 Martie este o adevărată zi de sărbătoare, iar 85% dintre românce declară că primesc cadouri de 8 Martie. Ceea ce primesc corespunde în mare măsură cu ceea ce-și doresc.

Bărbații români le fac cadouri în principal soțiilor sau iubitelor și mamelor. Acestea sunt apreciate pentru faptul sunt muncitoare, frumoase și înțelegătoare.

Până în anul 2009, România era printre puţinele state ale lumii care, în lipsa unei zile a mamei, a marcat doar ziua femeii – 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.