Dinamo nu mai surprinde atunci când câștigă în Superligă: Tabloul complet al formațiilor calificate în play-off

Dinamo București a trecut la limită pe UTA Arad, scor 1-0, în etapa care a conchis sezonul regular al acestei ediții de Superligă. Trupa din „Ștefan cel Mare” a ajuns la a treia victorie în ultimele cinci meciuri și s-a apropiat următoarele grupări din play-out, în timp ce arădenii au ratat șansa de a face parte din primele șase ale competiției interne.

Duelul de pe stadionul „Arcul de Triumf” a debutat cu un scandal izbucnit de membrii peluzei SUD a dinamoviștilor, care au început să arunce cu obiecte pirotehnice în teren. Mai multe petarde au fost îndepărtate de pompierii aflați la fața locului de pe gazonul arenei din Capitală, iar motivul acestei acțiuni a uneia dintre galeriile „câinilor roșii” a fost legat de prezența în peluza celor de la UTA Arad a unor fani ai lui CSA Steaua București, formație care evoluează în liga secundă.

Prima mare șansă de a deschide scorul a apărut în minutul cinci al confruntării din întrecerea internă, atunci când Hakim Abdallah a fost găsit liber în profunzime. Atacantul originar din Madagascar a pasat la marginea careului spre Domagoj Pavicic, care era nemarcat. Mijlocașul croat a preluat și a șutat pe jos, plasat, dar balonul s-a scurs la câțiva centimetri de bara din dreapta porții arădene.

În minutul 20 al duelului, la capătul unei centrări venite din partea dreapta de la Gabriel de Moura, Ibrahima Conte a comis un luft de zile mari, iar după ce fundașul oaspeților a trecut pe lângă minge, balonul a ajuns la Goncalo Gregorio. Fotbalistul portughez al trupei bucureștene a oprit mingea care a venit spre el și a trimis la colțul lung, iar primul și, totodată, ultimul gol al meciului, a fost marcat cu ajutorul unei devieri subtile.

O altă fază frumoasă creată de jucătorii pregătiți de Zeljko Kopic a apărut în minutul 28 al meciului, atunci când Hakim Abdallah și Georgi Milanov au combinat precis în marginea terenului. Jucătorul bulgar l-a angajat în bandă pe Gabriel de Moura, care a prelungit spre același atacant african. Hakim Abdallah a centrat în mijlocul careului oponent, acolo de unde Antonio Bordușanu a lovit slab, fără a îi pune probleme goalkeeper-ului advers.

O ocazie mai mare a celor de la Dinamo a fost consemnată cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, la capătul unei schimbări exacte de parte. Goncalo Gregorio a fost jucat de unul dintre coechipierii săi, iar lusitanul i-a pasat pe poziție viitoare lui Gabriel de Moura. Brazilianul a șutat dintr-un unghi complicat, încercând să surprindă la colțul scurt, dar portarul echipei antrenate de Mircea Rednic a fost la post.

Nimic concludent nu s-a mai întâmplat de vreo parte până la finalul primei părți și nici măcar până cu 20 de minute înainte de ultimul fluier al arbitrului. În minutul 71 al confruntării din București, Răzvan Trif, fotbalist introdus la pauză în echipa arădeană, a primit liber în flancul de atac stâng și s-a decis să tragă de la mare distanță. Execuția sa l-a prins pe picior nepregătit pe Adnan Golubovic, care cu mari eforturi a trimis peste poartă balonul șutat de adversarul său.

Ultima mare oportunitate de a marca și de a schimba tabela a aparținut tot oaspeților, care la capătul unei respingeri greșite, ar fi putut restabili egalitatea. Cătălin Vulturar, fotbalistul cumpărat de Rapid București și împrumutat pentru acest sezon la UTA Arad, a prins un voleu de la marginea careului, dar intensitatea pe care a pus-o în execuție a fost mult prea ridicată. În cele din urmă, Dinamo a obținut cele trei puncte și a acumulat 29 de puncte, depășind-o pe FC Voluntari în clasamentul intern și îndepărtându-se la patru lungimi de FC Botoșani.

De partea cealaltă, UTA Arad a ratat accederea în play-off-ul din această stagiune de Superligă, astfel că va concura pentru a doua parte a sezonului în grupa de retrogradare, așa cum este denumită de LPF. Tabloul play-off-ului din sezonul actual a fost completat cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Farul Constanța, care s-au alăturat celorlalte patru echipe ce erau sigure de prezența lor acolo. Dacă covăsnenii au învins-o pe trupa ploieșteană, Petrolul, pe teren străin, cu scorul de 2-1, „marinarii” antrenați de Gheorghe Hagi au fost neputincioși cu ultima clasată, scorul final fiind cel nul, dar care a fost îndeajuns pentru a își bifa obiectivul.

De asemenea, CFR Cluj nu i-a oferit prea multe șanse lui FC Hermannstadt, care a pierdut cu echipa antrenată de Adrian Mutu cu 0-1, în timp ce U Cluj și FC Voluntari au remizat și ele „alb”, aspect care nu le-a permis ardelenilor să meargă în play-off.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.