Arestați pentru spălare de bani şi înşelăciuni cu criptomonede, în Capitală

Sursa foto: Andra Radu

Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alte zece sunt cercetate sub control judiciar pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Dosarul DIICOT a fost deschis pentru spălare de bani şi înşelăciuni cu criptomonede.

Investigaţiile vizează săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, alterarea integrităţii datelor informatice, acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, uz de fals, şantaj în formă continuată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Procurorii DIICOT au reţinut 9 persoane în acest caz, iar 5 sunt cercetate sub control judiciar.

Dintre cei reţinuţi, trei au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, cinci fiind plasaţi sub control judiciar, iar un alt inculpat este cercetat în stare de libertate.

În urma unor percheziţii domiciliare, au fost ridicate telefoane mobile, laptopuri, tablete, ceasuri de lux, bani, carduri bancare, portofele crypto hardware, dispozitive de stocare a datelor, un pistol, dar și 14 bile de substanţă albă pulverulentă, un grinder şi substanţă vegetală cu miros înţepător.

Totodată, au fost indisponibilizate fonduri în criptomonedă în echivalent a 700.000 de dolari americani şi instituită măsura sechestrului asigurător asupra mai multor autoturisme, dintre care trei de lux.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.