VIDEO: Despre investiții cu Vlad Caluș – fondator Minimalistu

A fi zgârcit e același lucru cu a economisi? Este o întrebare la care noi, cei din Generația Z, am vrut să aflăm răspunsul. Nimeni nu ne putea răspunde mai bine decât Vlad Caluș – antreprenor și investitor, pasionat de a împărtăși din cunoștințele lui economice cu ceilalți. Pe site-ul lui oferă cursuri, gratuite sau contra cost, prin care oamenii află cum să înceapă un proces care le va ușura viața peste ani. Vlad poate fi găsit pe Instagram, TikTok și pe site-ul lui sub numele de Minimalistu.

„Tu nu ești informat decât post-factum, atunci când ești pe website.”

La doar 22 de ani, Vlad a fost inclus pe lista celor de la Forbes 30 Under 30, grație proiectului Planable, o platformă unde diferite echipe de marketing ale unor companii de top pot colabora.

Am vrut să aflăm cum a trăit el primirea veștii: „Colega mea co-fondatoare mi-a transmis, pentru că mi-a dat direct link-ul de la știre. Tu nu ești informat decât post-factum, atunci când ești pe website. Evident că era un foarte mare entuziasm, am sărbătorit împreună. A doua zi back to work, toată lumea a revenit la normal, obiectivele și compania nu s-au schimbat.”

„Misiunea Minimalistu e să explice finanțele personale pe înțelesul tuturor.”

Am vrut să aflăm de la Vlad de unde a pornit dorința lui de a îi învăța și pe alții cum să își gestioneze veniturile: „Misiunea Minimalistu e să explice finanțele personale pe înțelesul tuturor. Eu am avut o frustrare foarte mare pe faptul că orice carte pe care o citeam avea un limbaj foarte dificil și era explicat de un deștept pentru alți deștepți. Trebuia să mai citești încă patru cărți ca să înțelegi unele concepte. Mi-ar fi plăcut să îmi dea cineva o foaie cu ce trebuie să faci, iar peste 3 luni alta, că ai trecut la nivelul următor. Asta am ajuns eu să fac în ultimii 3 ani de Minimalistu.”

Sursa foto: Eugen Vrabie

„Oamenii nu au fost învățați despre oportunitatea de a investi.”

Oamenii tind să se limiteze la un salariu fix, astfel aleg un loc stabil de muncă în locul investițiilor. Explicația legată de acest comportament se leagă și de lipsa unui context social: „Oamenii nu au fost învățați despre oportunitatea de a investi. Au fost făcuți să creadă că investițiile sunt un joc de cazinou. Și, totodată, noi nu avem context apropiat. Eu când am început să investesc nu am avut prieteni care investeau lângă mine.”

După conversația avută cu Vlad, ne-am dat seama cu toții de un lucru: indiferent de care sunt planurile tale, mai întâi trebuie să investești în tine, în dezvoltarea personală și în educație.

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Pe noi ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră de Speed Questions.

Pe noi ne auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.