O singură aplicație pentru permis de conducere, pașaport și acte de studii!

Foto: Facebook/ Bogdan Ivan

Românii vor avea la dispoziție până la finalul acestui an o aplicație unică, în care vor găsi în format digital permisul, pașaportul sau actele de studii și vor putea plăti anumite taxe. Programul va fi asociat cu cardul bancar al fiecarui cetățean, după cum a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan. În acest fel, procesul birocratic din instituțiile publice va fi automatizat, iar românii vor scapa de ghișee în relația cu statul, este de părere ministrul.

”Asta înseamnă că acea tehnologie pe care o folosesc state foarte dezvoltate în administrația publică de procesare automată a datelor va fi folosită și pentru Ministerul de Educație, de exemplu, atunci când vorbim de înscrierea la liceu, la o gradiniță, la o școală, la facultate, când este cazul, și de aplicatia pentru cei de la AFM, de la APIA sau de AFIR, vor fi procesate aceste dosare într-un format standardizat, direct de către un software, ceea ce înseamnă multe, sute de ore de muncă, mai puține pentru oameni și termene foarte reduse pentru cei care aplică pentru o astfel de aplicație”, a explicat ministrul Cercetării.

Contractul pentru realizarea aplicației va fi semnat săptămâna viitoare, a mai spus Bogdan Ivan.

Ministrul Cercetarii a mai declarat că România se afla pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește digitalizarea serviciilor publice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.