Prima titularizare a lui Drăgușin la Spurs nu a fost de bun augur: Tottenham pierde la scor de neprezentare cu un alt club din Londra

Sursă foto: Facebook - Radu Drăgușin

Radu Drăgușin (22 de ani) a debutat, pentru prima dată, ca titular, la Spurs, într-un meci din Premier League, jucat împotriva lui Fulham. Formația britanică nu a avut o deplasare deloc lungă, deoarece a întâlnit un club londonez, care i-a dat mari bătăi de cap.

Scorul final al duelului din campionatul englez a fost de 3-0 în favoarea adversarilor trupei pentru care evoluează Radu Drăgușin. Fundalul central român a fost trimis de antrenorul australian, Ange Postecoglou, pe teren, încă din primul minut, exact cum promisese acesta din urmă înainte de începerea partidei.

Din cauza accidentării suferite de apărătorul central care, de obicei, este titular, olandezul Micky Van de Ven, fotbalistul transferat de la Genoa a primit o șansă pe care vrea să o fructifice.

În primele minute ale confruntării, Radu Drăgușin, care a avut mari probleme în fața atacantului gazdelor, Rodrigo Muniz, a reușit să câștige un prim duel cu acesta. Inițial, vârful brazilian îi luase fața internaționalului român, dar acesta a revenit și a îndepărtat pericolul.

La prima reușită a celor de la Fulham, care i-a aparținut lui Rodrigo Muniz, Radu Drăgușin a fost prins pe picior greșit de o centrare venită de la un adversar. Fotbalistul român l-a pierdut din marcaj pentru o fracțiune de secundă pe sud-american, iar din cauza lipsei dublajului care ar fi trebuit să vină de la colegul din apărare, Destiny Udogie, Spurs a încasat golul de 0-1.

În partea secundă, tot cei de la Fulham au fost cei care au marcat și au învins, în cele din urmă. Golul secund izbutit de formația de pe Craven Cottage, jucătorul naționalei României de fotbal nu a avut vreo parte de vină. Totuși, la cea de-a treia reușită, lui Radu Drăgușin i s-ar putea reproșa că nu a lovit la timp balonul pentru  a împiedica un adversar să înscrie cu poarta goală. Astfel, același Rodrigo Muniz a punctat și a bifat dubla în această confruntare.

În cele din urmă, Tottenham, cu Radu Drăgușin integralist în această înfruntare, a pierdut trei puncte importante în privința luptei pentru locurile europene. Gruparea londoneză rămâne pe locul cinci în clasament, la două lungimi depărtare față de Aston Villa. În spatele clubului la care este legitimat internaționalul român se află cei de la Manchester United, la șase puncte diferență.

În cele 90 de minute în care a fost protagonist pe gazon, Radu Drăgușin a fost notat cu 6.8 de către o platformă de specialitate în acest sens, SofaScore. Cel mai mare calificativ la categoria fundașii lui Spurs a fost primit de campionul mondial argentinian, Cristian Romero, cu 7.5. Fotbalistul din țara noastră a ieșit din apărare în cinci rânduri cu mingea la picior, apărând, la un moment dat, periculos, în careul advers, dar fără să trimită pe spațiul porții vreun șut.

Două șuturi expediate de Radu Drăgușin au fost blocate de adversari, două intercepții au fost corecte, iar, în total, componentul echipei naționale a reușit să atingă de 65 de ori mingea. Precizia paselor trimise de fotbalistul român a fost de 90%, cu 47 din 52 reușite. O schimbare lungă de parte venită din piciorul lui Radu Drăgușin a fost corectă, iar la capitolul dueluri aeriene, jucătorul nostru s-a descurcat excelent, câștigând peste jumătate dintre ele.

Un singur fault a comis fundașul român de-a lungul întregii partide, iar de șase ori a fost în poziția de a pierde posesia echipei sale. De asemenea, Radu Drăgușin a fost o dată faultat de un oponent, iar acesta a fost surprins într-o poziție neregulamentară.

Următorul duel în care Radu Drăgușin ar putea să își facă apariția pe gazon ar fi cel cu Luton Town, ocupanta locului 18 în campionat, care se bate la retrogradare. Partida se va juca pe stadionul propriu al formației londoneze, pe 30 martie, de la ora 17:00.

Fanii londonezilor și-au amintit de prestațiile bifate de Vlad Chiricheș în tricoul echipei preferate, la capătul evoluției lui Radu Drăgușin. Mai multe comentarii apărute în spațiul online, venite dinspre anumiți suporteri de-ai lui Spurs, l-au comparat pe fotbalistul crescut în academia lui Juventus cu cel aflat, în prezent, la FCSB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.