Etapă „de pus în ramă” pentru FCSB: „Roș-albaștrii” tranșează din prima repriză duelul cu Sepsi și visează la titlu

FCSB a profitat de pașii greșiți comiși de contracandidatele la titlu din acest sezon, Rapid București și CFR Cluj și a trecut, pe teren propriu, de Sepsi Sfântu Gheorghe, cu scorul final de 2-1. Elevii lui Elias Charalambous au condus la pauză la un gol diferență, iar până la capătul celor 90 de minute de joc, nimeni nu a mai înscris pe tabela de marcaj.

Fotbaliștii vicecampioanei României au pornit la drum în această campanie de play-off cu un meci jucat împotriva covăsenilor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, cei care ocupă ultimul loc din primele șase ale campionatului intern. Confruntarea disputată pe „Arena Națională” a început cum nu se putea mai bine pentru liderul din Superligă.

Golgheterul trupei din Capitală, Florinel Coman, a reușit să deschidă scorul în această partidă după o fază creată de căpitanul echipei, Darius Olaru. Portarul advers, Dinu Moldovan, a ieșit dintre buturi și a izbutit să îndepărteze pentru moment pericolul, lovind puternic cu capul. Totuși, mijlocașul celor de la FCSB, trecut și pe la Gaz Metan Mediaș, a driblat o serie de adversari și l-a lansat pe Florinel Coman în careul lui Sepsi.

„Șeptarul” celor de la FCSB a preluat orientat spre poarta oaspeților și a finalizat cu un șut expediat la colțul scurt. Goalkeeper-ul celor de la Sepsi a atins balonul, dar nu a putut interveni decisiv, iar scorul avea să devină 1-0 pentru „roș-albaștrii”.

Patru minute mai târziu, Dinu Moldovan a ieșit din nou din propria poartă, doar că acum nu a mai putut respinge corect balonul. Alexandru Băluță a intrat în posesia mingii și a centrat, tare, pe jos, spre Florinel Coman. Marcatorul primului gol a ratat preluarea, iar faza s-a încheiat pentru gazde. Înainte de această acțiune, Octavian Popescu ratase contactul cu balonul, încercând o finalizare pretențioasă, cu călcâiul.

Prima oportunitate a oaspeților a apărut atunci când Joyskim Dawa a degajat greșit, direct în piciorul unui adversar. Nicolae Păun a avansat spre buturile apărate de Ștefan Târnovanu, dar Sherif Kallaku a trimis peste poartă din câțiva metri.

În minutul 23, după ce s-a retras pentru a face fază defensivă, Florinel Coman a recuperat balonul din gheata lui Gabriel Debeljuh, dar după ce i-a atins glezna adversarului său. Centralul meciului a dictat o lovitură de la unsprezece metri, fiind extrem de hotărât. Cel care a obținut acest penalty și-a asumat responsabilitatea transformării sale, iar modalitatea prin care a egalat situația la general a fost una superbă. Atacantul croat trecut și pe la CFR Cluj a înscris dintr-o scăriță trimisă pe centrul porții, cu care l-a surprins pe portarul formației bucureștene.

Cu cinci minute înainte de fluierul final al primei părți, Risto Radunovic și Darius Olaru au combinat ideal în flancul stâng, iar, mai apoi, fotbalistul muntenegrean a intrat în interior. Alexandru Băluță a fost pasat de lateralul stânga al FCSB-ului, iar extrema dreaptă a marcat superb, cu un șut la colțul lung. 2-1 pentru clubul patronat de Gigi Becali.

În partea secundă, abia intrat pe parcursul jocului, Valentin Crețu a fost protagonistul unei faze reușite de gazde. Fundașul dreapta a pasat cu Darius Olaru, pentru ca după aceea să trimită în fața porții spre Florinel Coman. Golul marcat de cel din urmă, cu poarta goală, a fost anulat pe motiv de offside.

O acțiune extraordinară cusută în trei: Luis Phelipe, Darius Olaru și Florinel Coman, a fost irosită de „șeptarul” liderului din întrecerea internă. Fotbalistul brazilian introdus pe parcursul meciului disputat în Capitală a pasat cu călcâiul, în profunzime spre Darius Olaru, care a prelungit spre Florinel Coman. Golgheterul FCSB-ului a trimis peste bara transversală, iar faza s-a încheiat.

Cu opt minute înainte de sfârșitul meciului, Sepsi a fost la un pas să egaleze. Dumitrescu a driblat în marginea careului, iar Nicolae Păun a șutat din prima la colțul lung, din pasa venită de la coechipierul său. Balonul a trecut la o palmă distanță de plasa porții apărate de Ștefan Târnovanu.

Până la final, cei de la FCSB au rezistat și au câștigat trei puncte esențiale în lupta pentru titlu, mai ales în contextul în care urmăritoarele sale s-au încurcat în această rundă. „Roș-albaștrii” ocupă, momentan, prima poziție a clasamentului, la șapte lungimi distanță față de Universitatea Craiova și Rapid, dar și la opt lungimi față de CFR Cluj.

În etapa care vine, fotbaliștii conduși de pe margine de antrenorul cipriot vor evolua în deplasare, la Constanța, cu Farul. De partea cealaltă, Sepsi Sfântu Gheorghe rămâne ultima în play-off, iar în etapa secundă, covăsnenii o vor primi pe teren propriu pe CFR Cluj.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.