Bugetul Capitalei va fi amendat de către consilierii generali ai PSD și PNL

foto: Adriana Baciu

O ședință extraordinară de îndată a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) va fi convocată, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni politice, vineri 22 martie, ora 10:00.

Pentru a debloca situația din Capitală, grupurile PNL și PSD din CGMB vor depune amendamente comune la proiectul de buget propus de către primarul general Nicușor Dan.

Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități.

Alte 25 de milioane de lei vor fi alocați pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea.

De asemenea vor fi bugetate și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel – Autostrada A1.

În context, trebuie amintit faptul că proiectul de buget propus de către primarul Nicușor Dan a fost respins de trei ori prin votul CGMB.

Deoarece bugetul Municipiului București nu a fost adoptat în termenul legal de 45 de zile de la publicarea Legii bugetului de stat, Ministerul de Finanțe nu a mai virat cotele defalcate din impozitele pe venit către Primăria Capitalei.

În același context ar mai trebui amintit faptul că bugetul Primăriei Municipiului București se formează în proporție de peste 90% din cotele defalcate repartizate de la bugetul de stat, întrucât Municipalitatea nu încasează taxe și impozite locale, care merg către primăriile de sector.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.