METEO: Temperaturile cresc ușor în aproape toată țara

Lacul Morii
Foto: Marga Tudor / Bucuresti FM

În această noapte, în Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 1…2 grade, uşor mai coborâtã în zona periurbanã.

Mâine, valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi de scurtã duratã, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade.

Și în țară, temperaturile vor fi în uşoarã creştere în majoritatea zonelor şi se vor situa în jurul normelor perioadei. Înnorãrile vor fi mai persistente în nordul, centrul şi estul ţãrii, precum şi în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros.

Local, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în Moldova, mixte în sudul şi estul Transilvaniei şi mai ales ploi şi lapoviţã în Maramureş, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi izolat în Crişana. În zona montanã va ninge în general slab cantitativ.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, local în estul şi sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40…50 km/h) şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.