Crucea Roșie Română a inaugurat primul Centru Național de Coordonare și Comunicații pentru Intervenții la Dezastre

Crucea Roșie Română alături de Crucea Roșie Italiană a inaugurat primul Centru Național de Coordonare și Comunicații pentru Intervenții la Dezastre.
Centrul Național de Coordonare și Comunicații (CNCC) al Crucii Roșii Române este un pas important în direcția eficientizării timpilor de răspuns și intervenției în situații de urgență. Scopul său este să faciliteze colaborarea și comunicarea rapidă, atât la nivel intern, cât și în relațiile cu autoritățile și partenerii, având ca obiectiv coordonarea eforturilor umanitare și a fluxului de informații.
 Acest centru modern este dotat cu tehnologie de ultimă generație și spații de cazare, având scopul de a facilita colaborarea și comunicarea rapidă în timpul operațiunilor de intervenție și simulărilor, atât la nivel intern, cât și în relațiile cu autoritățile și partenerii Crucii Rosii.
Tot astazi a avut loc și inaugurarea Centrului de Instruire pentru voluntarii și personalul propriu al Crucii Roșii Române. Aici se vor organiza sesiuni de instruire atât fizic, cât și online, cu acoperire națională, contribuind astfel la dezvoltarea și pregătirea continuă a personalului CRR.
În cadrul evenimentului de inaugurare, Crucea Roșie Română a facut o simulare pornind de la un scenariu de inundație în care au fost implicate de la distanță filialele de Cruce Roșie din Călărași, Giurgiu și Teleorman.
După simulare, a fost demonstrata funcționalitatea celei mai mari bucătării mobile achiziționate și echipate de Crucea Roșie Română pentru intervenții în situații de urgență cu preparate gătite în timpul evenimentului de către voluntari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.