VIDEO: “Cum sare piper pe lună?”- o nouă aventură magică și educativă pentru copii
Articol de bucurestifm, 25 martie 2024, 14:41
Duminica trecută, am avut ocazia de a discuta cu Dorotheea Ko, autoarea talentată a cărții „Cum sare piper pe Lună?” și care pe lângă povestea cărții, care are la bază o veche legendă japoneză, Dorotheea ne-a dezvăluit fascinanta sa experiență culturală și inspirația din Japonia, țara în care locuiește.
Invitată în emisiunea LifeStyle pentru părinți, Dorotheea a împărtășit poveștile din spatele creației sale și a adus în atenția publicului povestea captivantă a micuței Nana care pleacă într-o expediție pentru a afla dacă strănută din cauza Lunii care este acoperită cu piper.
“Cartea a pornit de la o legendă japoneză care mie mi s-a părut foarte frumoasă și care spune că în timpul echinocțiului de toamnă, undeva la sfârșit de septembrie, se poate vedea cea mai frumoasă lună și nu numai că se poate vedea cea mai frumoasă lună, japonezii ies practic să facă un picnic noaptea. Ei fac deja picnic ziua când sunt florile de cireș, în aprilie, dar în septembrie, la sfârșit, fac picnic noaptea ca să admire Luna. Și asta nu este tot, se spune că atunci când este această Lună plină cea mai frumoasă din an, dacă te uiți atent, poți să vezi acolo un iepuraș, pentru că Luna, având craterele acelea, dacă te uiți atent la ea, pare că formează conturul unui iepure.”
Pe parcursul interviului, Dorotheea ne-a dezvăluit cum a fost inspirată de peisajele și tradițiile japoneze în procesul de scriere al cărții. A povestit despre călătoriile sale prin Japonia, unde a descoperit povești și mituri fascinante ce i-au alimentat imaginația și i-au inspirat personajele și aventurile din carte.
“Am căutat un an de zile un ilustrator pentru că aceasta fiind prima mea carte, a fost ca și primul copil. Așa am investit toată energia și tot timpul meu pentru această carte și mi-am dorit să fie la superlativ și exact așa cum mi-aș fi imaginat-o și am căutat cam un an de zile un ilustrator care să mi se pară că s-ar potrivi și am găsit-o pe Bianca Anton.”
În plus, în vizita specială în România a reușit să susțină ateliere creative cu copii cărora le-a împărtășit pasiunea pentru storytelling și cultura japoneză, stimulându-le imaginația și creativitatea și o experiență captivantă și educativă, aducând în prim-plan procesul creativ și influențele culturale din spatele cărții „Cum sare piper pe Lună?”.