Nicușor Dan întârziat de mafia imobiliară?

Foto: Nicusor Dan/facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a motivat că a fost întârziat la sosirea sa la un eveniment de „mafia imobiliară”.
Edilul a recunoscut că a avut nevoie de nu mai puțin de 40 de minute pentru a ajunge la evenimentul care se desfășura în zona Pipera, cu mașina oficială a Primăriei Capitalei.

Reporter: „Ați întârziat puțin, domnule primar?”
Nicușor Dan: „Da”

Reporter: „Din ce cauză”?
Nicușor Dan: „Din cauza mafiei imobiliare.”

Reporter: „Din cauza mafiei imobiliare?”
Nicușor Dan: „Da”!

Reporter: „V-a oprit pe drum?”
Nicușor Dan: „Care a blocat orașul 20 de ani.”

Reporter: „Deci, a fost trafic aglomerat?”
Nicușor Dan: „Da. Am făcut 40 de minute”.

Răspunsurile primarului general al Capitalei au survenit la intrarea la un eveniment la care era așteptat în zona Barbu Văcărescu.

În context ar trebui menționat faptul că, potrivit unui studiu realizat de compania olandeză de sisteme de navigație TomTom, anul trecut, Bucureștiul ocupa un loc fruntaș, atât în lume, cât și în Europa, în ceea ce privește congestia traficului.

Bucureștiul ocupă locul opt, pe plan mondial, fiind surclasat de metropole precum Londra, Toronto, Lima sau orașe indiene, precum Bengaluru sau Pune.

Pe plan european stam chiar „mai bine”, clasându-ne pe locul al patrulea la aglomerația în trafic, după Londra, Dublin și Milano.

Conform specialiștilor olandezi, șoferii bucureșteni au pierdut, anul trecut, în trafic, în medie 284 de ore, adică cu 150 de ore mai mult decât în 2022. Congestia traficului a crescut cu 10 secunde față de 2022, mai arată studiul olandez.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.