Mihai Ponea, ANSVSA: „Fiecare lot de păsări care se sacrifică în ferme e testat de salmonella”

Sursa foto: Horia Constantinescu/facebook

Într-o intervenție la Digi24, Mihai Ponea, ANSVSA infirmă declarațiile președintelui ANPC, Horia Constantinescu, privind descoperirea unor pui vopsiți și dă explicații:

„Puiul cu creștere lentă din ferme este hrănit cu grăunțe și morcovi, de aici culoarea mai pregnantă. Fiecare lot de păsări care se sacrifică în ferme e testat de salmonella, din cele 2500 de tipuri de bacterie, doar două sunt periculoase, iar produsele la care sunt identificate acestea sunt retrase de pe piață.

Fiecare fermă are măsuri stricte de biosecuritate și testează obligatoriu fiecare lot de păsări cu 48 de ore înainte de sacrificare. Recoltarea probelor la puii de carne este obligatorie și este prevăzută de legislația UE.”

Mihai Ponea spune că nu exista carne sterilă și că orice aliment pe care punem mâna are salmonella. Doar produsele sterile din conservă nu conțin bacterii.

Amintim că președintelui ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat astăzi, pe pagina sa de facebook că au fost descoperiți pui vopsiți și plini de salmonella la unele firme care comercializează păsările. Găsiți aici știrea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.