Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Pe marele ecran vedem bătălia titanilor, în ”Godzilla x Kong: The New Empire”. Monsterverse urmărește confruntarea explozivă din „Godzilla vs. Kong” cu o aventură complet nouă care îi surprinde pe atotputernicul Kong și pe înfricoșătorul Godzilla în fața unei amenințări de proporții, ce pune în pericol întreaga omenire. Efectele sonore și vizuale, și luptele între giganţi recomandă noua mega-producție pentru o vizionare pe ecranul IMAX.

Pentru cei care au văzut serialul ”Monarch: Legacy of Monsters”, acest lucru prezintă un avantaj. Serialul aduce noi aspecte din mitologia Monsterverse şi oferă câteva dezvăluiri pe care ”Un nou imperiu” le consideră deja cunoscute. Dacă nu ai vazut serialul, e posibil ca The New Empire să aducă prea multe elemente noi.

Din ”Legacy of Monsters” aflăm de existenţa unui „centru al Pământului”, cu trimitere la Jules Verne, la care Titanii au acces printr-o rețea de portaluri de la suprafaţa planetei. Un nou imperiu începe cu un prim avanpost al umanităţii din acest Pământ Gol, o staţie de cercetare ale cărei aparate înregistrează un semnal misterios.

Distribuția este formată din actorii Dan Stevens, Rebecca Hall și Brian Tyree Henry. Așteaptă–te să vezi un adevărat spectacol, în această nouă mega-producţie regizată de Adam Wingard, distribuită în cinematografe de Vertical Entertainment.

Pe marele ecran vedem și o producție inspirată din fapte reale. ”Regele Arthur” este un film de aventuri, cu Mark Wahlberg, Nathalie Emmanuel și Simu Liu, și vorbeste despre determinare, forța de a crede în visul pe care-l ai și despre o prietenie adevărată.

Timp de zece zile și 435 de mile, între Michael Light (Mark Wahlberg), un sportiv profesionist de curse de anduranță montane, și un câine maidanez, căruia ii va spune Arthur, se creează o legătură de nezdruncinat.

Bazat pe o poveste reală, Regele Arthur e povestea lui Light, disperat după o ultimă șansă de a câștiga, în timp ce convinge un sponsor să-l susțină pe el și o echipă de atleți, pentru Campionatul Mondial de Curse de Aventură din Republica Dominicană. Pe măsură ce echipa este împinsă până la limitele extreme ale rezistenței, Arthur redefinește ce înseamnă cu adevărat victoria, loialitatea și prietenia.

Documentarul de pe marile ecrane este ”Phoenix: Povestea”, o producție 2022, în regia lui Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis. Povestea trupei este spusa de Rareș Andrici, Nicolae Covaci, Mircea Baniciu, Moni Bordeianu și Andra Brebu.

Filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de multe generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea 60 de ani de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul aduce imagini de arhivă unice, care nu au fost prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Phoenix a fost înființată în 1962 și a avut o evoluție impresionantă, fiind o deschizătoare de drumuri în muzica românească. Membrii formației au abordat multe subgenuri ale rock-ului: beat, rock psihedelic, hard rock, rock progresiv. Phoenix a dat naștere etno rock-ului, subgenul al rock-ului inspirat din folclorul românesc autentic.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Acum știi ce rămâne de văzut, de ascultat e BucurestiFM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.