Adio, titlu pentru Rapid: Cu Dan Șucu în galerie, „giuleștenii” au pierdut în fața unei Univeristăți Craiova aflată în inferioritate numerică

Rapid București și Universitatea Craiova s-au întâlnit în etapa secundă din play-off-ul acestui sezon, cu oltenii în calitate de formație gazdă. Într-un meci în care cei doi acționari ai formației bucureștene au făcut deplasarea cu restul galeriei, Dan Șucu și Victor Angelescu au fost dezamăgiți să vadă cum clubul în care investesc pierd după ce au condus pe tabelă, aflați în superioritate numerică timp de aproximativ o repriză.

În duelul care s-a disputat pe stadionul „Ion Oblemenco”, din Oltenia, cele două trupe aflate în lupta pentru titlu s-au întâlnit după pauza internațională, provocată de meciurile echipelor naționale. Confruntarea dintre Universitatea Craiova și echipa pregătită de Cristiano Bergodi a debutat cu o ocazie la poarta lui Laurențiu Popescu. Dintr-un corner executat din partea dreaptă de către Jayson Papeau, Iulian Cristea a lovit cu capul, dar pe lângă buturile craiovene.

La șase minute după această fază, Paul Iacob a pasat precis în profunzime spre același mijlocaș francez al rapidiștilor, care după o serie de biciclete a finalizat. Șutul acestuia a fost blocat de defensiva oltenilor, iar mingea s-a scurs în afara terenului.

În minutul 19 al partidei, Alexandru Mitriță a pornit într-o cursă din care părea că nu mai putea fi oprit. Fostul fotbalist al unei grupări din MLS a pasat pe culoar spre Ștefan Baiaram, iar decarul oltenilor, aflat într-o poziție mai dificilă, i-a întors balonul aceluiași Alexandru Mitriță. Atacantul Universității a marcat cu poarta goală, dar reușita de 1-0 a fost anulată pe motiv de offside.

Cu 13 minute înainte de fluierul de final al primei părți, dintr-o lovitură de colț, Iulian Cristea a prelungit cu capul în gura porții, iar de acolo Albion Rrahmani a pus talpa. Totuși, atingerea vârfului kosovar a fost prea puternică, iar mingea s-a dus peste bara transversală a gazdelor.

Ultima oportunitate de a mișca tabela în actul întâi le-a aparținut jucătorilor conduși de antrenorul italian, Cristiano Bergodi. Funsho Bambgoye a preluat la marginea careului și i-a așezat mingea lui Albion Rrahmani. Cel din urmă a decis să tragă din prima cu latul, dar execuția sa a trecut paralel cu poarta oltenilor.

Prima echipă care a înscris în acest meci a fost Rapid care a izbutit să preia conducerea pe tabelă după un corner executat la două minute distanță de la începerea reprizei secunde. Jayson Papeau a centrat la prima bară, iar de acolo, lipsit de marcajul unui adversar, Funsho Bambgoye s-a strecurat printre apărătorii oponenți și a trimis la colțul lung pentru 1-0.

În minutul 51 al înfruntării, la capătul unui contraatac inițiat de către fotbaliștii giuleștenilor, Lyes Houri, care avea deja cartonaș galben, a încercat să blocheze ofensiva oaspeților. Fotbalistul francez l-a tras de tricou pe un adversar, iar centralul partidei l-a trimis mai devreme la vestiare.

Totuși, jocul prestat de craioveni a fost unul mult mai solid de când au rămas în 10 oameni decât cel arătat până la acel moment. Drept rezultat, în apropiere de prima oră bifată din această întâlnire, Alexandru Mitriță și Ștefan Baiaram au colaborat pentru a reuși golul egalizator. „Piticul atomic” a găsit o pasă de excepție în spațiu liber, iar din careu, „decarul” oltenilor a trimis pe sub portar, pentru a marca.

Cinci minute mai târziu, Ștefan Baiaram, aflat în cealaltă parte a ofensivei decât cea în care ar trebui să evolueze în mod obișnuit, a pasat în careu spre Andrei Ivan. Atacantul central al Universității Craiova a fost călcat de Paul Iacob, iar Istvan Kovacs a dictat penalty pentru gazde. Din lovitura de la unsprezece metri obținută de internaționalul român, Alexandru Mitriță a înscris cu mici emoții. Șutul acestuia a fost ghicit de Marian Aioani, care a trecut pe deasupra balonului expediat de jucătorul craiovenilor.

Rapidiștii au forțat pe plan ofensiv pentru a egala situația de pe tabelă, dar tot „alb-albaștrii” au fost mai concreți în acest sens. În minutul 85, Ștefan Baiaram a pasat în adâncime spre Mekvabishvili, care l-a găsit liber în centrul careului spre Jovan Markovic. În cele din urmă, goalkeeper-ul „alb-vișiniilor” a parat șuturile craiovenilor și și-a menținut echipa în viață.

Ultima mare șansă de a pleca din Oltenia cu măcar un punct pentru Rapid a fost consemnată în prelungirile meciului. Bine demarcat în careul advers, Andrei Borza a recepționat o pasă și a finalizat din cădere. Mingea șutată de el a fost respinsă cu piciorul de portarul gazdelor, care s-a opus golului.

După fluierul arbitrului, Universitatea Craiova a fost trupa care s-a bucurat pentru obținerea celor trei puncte care o readuc serios în lupta pentru titlu. Grație acestui succes, oltenii au urcat pe locul secund în campionat, la patru puncte în spatele celor de la FCSB, cu un meci în plus față de bucureșteni.

De partea cealaltă, înfrângerea din această rundă pentru „giuleșteni” îi scoate și mai mult din bătălia pentru cucerirea campionatului, deoarece se îndepărtează la șapte puncte față de rivala din oraș. În etapa care vine, fotbaliștii lui Cristiano Bergodi o vor găzdui pe CFR Cluj, în timp ce Universitatea Craiova se va deplasa la București, pentru duelul de foc cu FCSB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.