Reuniune pentru a fuma cannabis în public, la Berlin

Foto: Alina Ene

Susţinătorii legalizării cannabisului în Germania se pregătesc să întâmpine intrarea în vigoare a unei noi legi din acest domeniu printr-o acţiune inedită.

Luni, 1 aprilie, va avea loc așa numitul ‘smoke-in’ ( o reuniune pentru a fuma în grup) care va avea loc lângă Poarta Brandenburg din Berlin.

Noua lege marchează începutul ‘unei noi ere’, au declarat reprezentanţii asociaţiei producătorilor de cannabis.

Începând de duminică seară, de la ora locală 23:30 (22:30 GMT), berlinezii au fost invitaţi să se reunească lângă monumentul emblematic pentru a fuma marijuana în public – dar numai după ora 24:00, când legea va intra în vigoare.

Puteţi să vă aprindeţi o ţigară cu marijuana la miezul nopţii, a precizat aceeaşi asociaţie.

Evenimentul a fost înregistrat oficial la Poliţia din Berlin cu statutul unei demonstraţii.

Evenimente mai mici sunt planificate în Lunea Paştelui catolic şi în alte oraşe germane pentru ca întreaga comunitate a canabisului să întâmpine şi să sărbătorească intrarea în vigoare a Legii canabisului.

Această lege istorică le permite adulţilor din Germania să deţină până la 25 de grame de cannabis pentru uz personal în public.

De asemenea, germanii vor putea deţine în propriile locuinţe trei plante de canabis şi până la 50 de grame de cannabis pentru uz personal.

Fumatul de canabis în spaţiile publice va fi în continuare interzis în şcoli, în baze sportive şi la mai puţin de 100 de metri de aceste locuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.