Inspirația lui Florinel Coman din ultimele 10 minute mai „pune” o cărămidă la al 27-lea titlu al lui FCSB

FCSB a câștigat meciul din etapa secundă a play-off-ului din această stagiune, pe terenul celor de la Farul Constanța, grație unui gol marcat de Adrian Șut pe final de partidă. Florinel Coman și inspirația sa au adus victoria „roș-albaștrilor” care se apropie cu pași mai repezi decât și-ar fi închipuit de un nou titlu în Superligă.

La malul mării, formația antrenată de Gheorghe Hagi a primit vizita vicecampioanei României, care voia să profite de pașii greșiți făcuți de CFR Cluj și Rapid București, contracandidatele la câștigarea campionatului. „Marinarii” veneau după succesul înregistrat în Capitală, în fața „giuleștenilor”, în timp ce FCSB obținuse trei puncte în propria casă cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Confruntarea de la Ovidiu a debutat cu o mare ocazie ratată de fotbaliștii constănțenilor. Damien Dussaut a găsit spațiu liber în flancul stâng de atac al celor de la Farul și a avansat spre poarta adversă. Acesta l-a găsit nemarcat în interiorul careului oaspeților pe Ionuț Cojocaru care a tras spre poartă, la colțul lung. Ștefan Târnovanu a intervenit promp și s-a opus golului.

Imediat după acea execuție, la aceeași fază de atac, jucătorii campioanei României au mai trecut o dată pe lângă deschiderea scorului. Dintr-o mare de picioare care se luptau pentru minge, Ionuț Cojocaru i-a așezat căpitanului Constantin Grameni balonul. Mijlocașul Farului a șutat la colțul scurt, dar goalkeeper-ul „roș-albaștrilor” a plonjat și a blocat tentativa celui din urmă de a puncta decisiv.

Prima apariție periculoasă a celor de la FCSB la poarta gazdelor a venit în urma executării unui corner. Florinel Coman a centrat la colțul scurt, de unde Alexandru Băluță a reluat slab cu capul. Totuși, mingea a rămas în preajma buturilor constănțene, iar cel care a revenit în primul unsprezece al trupei bucureștene după multă vreme, Vlad Chiricheș, a șutat defectuos.

O modificare neașteptată a fost consemnată în minutul 28 atunci când Bogdan Radaslavescu a fost înlocuit de Octavian Popescu, fără să fi suferit vreo accidentare. Cu cinci minute înainte de finalul primului act, Risto Radunovic a transmis o diagonală corectă spre Alexandru Băluță. După ce extrema dreaptă a oaspeților a preluat impecabil, șutul acestuia cu exteriorul a fost respins de Alexandru Buzbuchi.

Din mingea recuperată de Florinel Coman și ulterior aruncată de acesta în interiorul careului, Octavian Popescu a încercat să surprindă cu o finalizare surprinzătoare. „Decarul” celor de la FCSB a trimis din foarfecă spre buturile grupării de la malul mării, dar mult prea slab pentru a învinge portarul advers.

La reluarea jocului, după o primă repriză lipsită de goluri, Farul Constanța a ieșit prima la joc. Cristi Ganea a profitat de o eroare comisă la construcție a „roș-albaștrilor”, iar fostul fotbalist al celor de la FCSB a trimis o torpilă de la 25 de metri. Șutul său a trecut puțin pe lângă bara din dreapta buturilor apărate de Ștefan Târnovanu.

Aproape de un autogol de zile mari a fost Siyabonga Ngezana, în minutul 55 al meciului. Constantin Grameni l-a lansat în profunzime ideal pe Damien Dussaut, care a alergat mai bine decât oponentul său și a trimis tare în careul advers. Fundașul sud-african a încercat să respingă, dar a lovit imprecis cu capul, iar din intervenția sa, faza s-a încheiat cu izbirea transversalei, datorită atingerii lui Ștefan Târnovanu.

După scurgerea primei ore a acestei înfruntări, FCSB a fost la un pas de a prelua conducerea pe tabela de marcaj. Darius Olaru l-a găsit liber în centrul terenului pe Florinel Coman, care nu a ținut mult de minge și i-a oferit o pasă bună pe poziție viitoare lui Octavian Popescu. Tânărul jucător al oaspeților a preluat și a intenționat să finalizeze cu un șut la colțul lung, însă șutul său s-a oprit în piciorul portarului constănțenilor.

Replica Farului a venit la cinci minute distanță, atunci când Mihai Popescu a trimis în adâncime spre Narek Grigoryan. Fotbalistul armean a reușit să țină de minge în fața fundașilor adverși și l-a găsit pe Louis Munteanu în careu cu o centrare. De acolo, atacantul trecut și pe la Fiorentina a dat cu capul plasat, dar pe centrul porții.

Cu 10 minute înainte de finalul întâlnirii, după ce Octavian Popescu a primit cartonaș galben pentru o simulare în careul advers, FCSB a deblocat tabela. Florinel Coman a decis să centreze la colțul scurt dintr-o lovitură de colț, după multe faze fixe de genul executate la bara a doua. Datorită acestei idei, „șeptarul” oaspeților s-a conectat cu Adrian Șut, care din viteză, a reluat la colțul lung, pe jos, pentru 1-0.

A fost singura reușită din această confruntare, la finalul căreia cei de la FCSB au sărbătorit în stilul deja caracteristic: o horă de bucurie cu toți jucătorii aflați pe gazon la acel moment. Mulțumită acestei victorii obținute la limită pe terenul campioanei în exercițiu, fotbaliștii lui Elias Chralambous s-au distanțat la opt puncte față de Universitatea Craiova, a doua clasată. Față de rivala din oraș, Rapid, golul este de 10 puncte, la fel ca cel față de CFR Cluj.

Cei de la Farul au coborât pe a cincea poziție în grupa campionatului din Superligă, la două puncte peste Sepsi Sfântu Gheorghe și la trei în spatele celor de la Rapid. În etapa următoare, „roș-albaștrii” vor reveni pe Arena Națională pentru a da piept cu Universitatea Craiova, iar „marinarii” merg la Covasna, pentru duelul cu deținătoarea Cupei României.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.