Vinson – o ascensiune pe acoperișul Antarcticii

Teofil Vlad, unul dintre cei mai experimentați alpiniști din România, a ajuns în luna ianuarie a.c pe vârful Vinson cu o altitudine de 4.892m, cel mai înalt punct din Antarctica.
Ascensiunea a fost una dificilă și a durat 11 zile iar cea mai mare provocare au constituit-o temperaturile extrem de joase, care au ajuns și la -50C.

Marți seara, pe 2 aprilie, la ora 18.45, Teofil Vlad va face o prezentare a expediției sale în București la Cinema Eforie, sala Jean Georgescu, de pe strada Eforiei, nr. 2. Accesul este liber.

Teofil Vlad este un alpinist nascut in Pitesti care de-a lungul timpului a realizat deschiderea in premiera a unor rute alpine noi in peretii din Carpati, ascensiuni in pereti emblematici din lume (Alpi, Yosemite, Patagonia), prime ascensiuni romanesti pe munti inalti sau foarte dificili din punct de vedere tehnic (peretele sudic al varfului Nanga Parbat 8126m, ruta West Rib pe McKinley 6194m etc.), cele mai reprezentative si apreciate la nivel international fiind rutele noi deschise pe peretele sudic al varfului
Pumori 7165m din Himalaya si in peretii din Valea Cochamo din Patagonia.

A fost declarant de mai multe ori „Sportivul Anului” si a primit titlul de „Maestru al Sportului”.
Promoveaza alpinismul romanesc la evenimente de profil din tara si strainatate si prin articole in publicatii de specialitate internationale si a dedicat o parte din timpul sau voluntariatului – salvator montan sau mentor pentru tinerii alpinisti, dedicand ascensiunea sa pe Everest 8848m asociatiei pentru personae cu dizabilitati Climb Again.
Teofil Vlad este ghid montan si antrenor de alpinism si traieste in Bucuresti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.