Ziua Internațională a Păsărilor, sărbătorită pe 1 aprilie

SOR

În fiecare an, la 1 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Păsărilor, care marchează reîntoarcerea acestora din zonele unde au iernat, fenomen urmărit îndeosebi de specialişti şi iubitorii de natură şi păsări.

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează şi coordonează diverse evenimente pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa dispariţiei speciilor.

„Ziua Păsărilor ne oferă oportunitatea de a reflecta la impactul nostru asupra mediului şi de a lua măsuri pentru a proteja păsările şi ecosistemele fragile în care trăiesc. Este necesar să devenim conştienţi că nici noi oamenii nu vom putea trăi într-o lume în care natura este degradată. În plus, observarea păsărilor poate avea beneficii semnificative asupra sănătăţii noastre mentale şi fizice. Potrivit studiilor recente, petrecerea timpului în natură, în special în prezenţa păsărilor, poate reduce stresul, îmbunătăţi starea de spirit şi spori starea generală de bine”, a declarat Directorul executiv al organizaţiei, Dan Hulea.

Andreea Oprea, responsabil comunicare SOR, a precizat că în mai multe oraşe din ţară membri, parteneri şi voluntari ai Societăţii Ornitologice Române vor organiza o serie de evenimente, inclusiv tururi ghidate. Totodată, oamenii sunt îndemnaţi să iasă în natură, să monteze un cuib, să privească păsările şi să se informeze despre viaţa acestora.

In Bucuresti manifestări dedicate zilei păsărilor vor avea loc sâmbătă, pe 6 aprilie – ora 10.00 în Parcul Sticlăriei și duminică, 7 aprilie, ora 9.00 în Parcul Tineretului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.