Nu va mai avea loc Târgul de Paște din Herăstrău!

Foto: Stelian Bujduveanu/ facebook

Consilierii municipali au respins un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Municipiului București.
Printre altele, proiectul viza alocarea de bani pentru CREART, în vederea organizării unui Targ de Paște în Parcul Herăstrău, conform edilului șef.

„Punctul de rectificare (n.r.) depunerea unei cereri de finanțare pentru fonduri europene de către Biblioteca Metropolitană, unde aveam o contribuție de 85 de mii de lei.
Și al doilea este o decizie pe care să o luați. În urma modificărilor la bugetul pe care l-am aprobat, CREART a rămas fără niciun ban pentru evenimente și dacă această rectificare nu trece, se anulează Târgul de Paști, anunțat pentru Parcul Herăstrău”, a explicat Nicușor Dan.

Consilierii generali au respins proiectul de rectificare bugetară, căruia i-au reproșat faptul că ar aloca bani pentru evenimente chiar în perioada electorală.

Chiar edilul Capitalei a admis că o ediție a evenimentului „Străzi Deschise” ar fi urmat să fie programată în weekend-ul alegerilor.

„În prima adresă care a fost transmisă către primăriile de sector, care solicita colaborarea polițiilor locale de sector la evenimentele pe care voiam să le organizăm în sectoare, nu pe Calea Victoriei, era trecut și weekend-ul cu alegerile.
A fost o eroare de care nu si-a dat seama nimeni, nici de la Poliție, nici de la Jandarmerie, nici de la polițiile locale, nimeni din comisia care a avizat.
Ulterior am renunțat, pentru că nu este firesc să conectăm proiectul Străzi Deschise cu alegerile. Și în acel weekend nu vor fi decât alegeri”, a admis Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.