Finanțare europeană de 2,5 miliarde de euro pentru extinderea M4 până în Jilava!

Foto: Nicusor Dan/ facebook

Asocierea de autorități contractante formată din Metrorex, Consiliul Judeţean Ilfov și Primăria Sectorului 5, al cărei lider este Primăria Sectorului 4, a obținut o finanțare din fonduri europene, în valoare de 2,5 miliarde de euro.

Banii vor fi cheltuiți pentru extinderea Magistralei M4 de metrou, de la Gara de Nord până la Gara Progresul.

„Estimarea pe care o avem vizavi de finanțare este ca, între 30 și 40 de zile, din acest moment, ne așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Valoarea finanțării este de 2,5 miliarde de euro.

Poate că este una dintre cele mai mari investiții din București, din ultimii ani. Iar gradul de finanțare este de sută la sută.

Autoritatea contractantă este Sectorul 4. Avem o asociere, liderul asocierii este Sectorul 4. În asociere sunt Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5”, a declarat Daniel Băluță.

Primăria Sectorului 4 a lansat, ieri, licitația pentru proiectarea și execuția extinderii magistralei M4 de metrou de la Gara de Nord până la Gara Progresul.

Procedura se va finaliza în circa 9 luni. Vor urma alte 10 luni de proiectare. Lucrările ar urma să demareze în circa un an și jumătate, iar durata lor se va întinde pe 5 ani.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Între șase și nouă luni de zile va dura procedura de licitație. Al doilea moment este acela în care se va semna contractul și va începe partea de proiectare.

Mai devreme de zece luni, după începerea acestei faze de proiectare, nu putem să ne așteptăm la debutul unor lucrări efective.

Astfel încât, în mod realist, o activitate, pe care, astăzi o începem, mai devreme de un an și jumătate, nu vom vedea, în mod efectiv, utilaje sau foreze, în teren”, a răspuns Daniel Băluță, edilul Sectorului 4, la o întrebare București FM.

Noul tronson al Magistralei M4 va avea o lungime de 10, 8 kilometri și 14 stații, mergând de la Gara de Nord până în Comuna Jilava.

Traseul va începe la Gara de Nord, va urma Strada Gării de Nord, va ajunge la intersecția cu Berzei, apoi la Vasile Pârvan și va continua pe Strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, va trece prin fața Hotelului „Marriott”, apoi, pe Calea 13 Septembrie, pe Tudor Vladimirescu, Șoseaua Viilor, spre Eroii Revoluției, de unde va ajunge la intersecția Șoseaua Giurgiului cu Strada Bercenarului și, în cele din urmă, la Gara Progresul.

Cele 14 stații vor fi: Gara de Nord, Știrbei Vodă, B.P. Hașdeu, Uranus, George Rozoria, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției II, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului și Progresul.

Stația și Depoul Progresul se vor afla pe teritoriul Comunei Jilava.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.