IGSU: Pompierii au acţionat în 88 de localităţi din 27 de judeţe pentru îndepărtarea efectelor vântului puternic

Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, în 88 de localităţi din 27 judeţe şi în Bucureşti, unde s-a intervenit pentru degajarea copacilor şi stâlpilor căzuţi sau a elementelor de construcţii desprinse din cauza vântului puternic.

Au fost îndepărtate 78 de elemente de construcţie, 321 de copaci doborâţi de vânt, 31 de stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind avariate 12 case, trei anexe, 121 autoturisme şi două sedii de instituţii publice.

„Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenţi la datorie pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populaţiei. În acest sens, echipajele operative au intervenit cu promptitudine în peste 2.100 de situaţii de urgenţă înregistrate la nivel naţional”, transmite Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Echipajele de stingere au desfăşurat acţiuni pentru localizarea şi lichidarea a 246 de incendii, 167 dintre acestea fiind la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri, litieră), suprafaţa totală afectată însumând peste 1.400 de hectare.

Pompierii au acţionat pentru gestionarea a 758 de solicitări privind deblocarea de persoane sau animale, înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice, precum şi alte situaţii care puteau pune în pericol vieţi şi bunuri.

„Concomitent cu aceste tipuri de intervenţii, pe parcursul zilei de ieri, s-au înregistrat peste 1.100 solicitări pentru acordarea de prim-ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.158 persoane aflate în dificultate”, transmite sursa citată.

Pentru consultarea măsurilor de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă,  puteti accesa platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.