”Acasă, pe Câmpia Armaghedonului”, după romanul Martei Petreu, spectacol prezentat la Teatrul Odeon, pe 9 și 10 aprilie

Teatrul Odeon găzduiește astăzi și mâine (9 și 10 aprilie) două reprezentații ale spectacolului ”Acasă, pe Câmpia Armaghedonului”, după romanul cu același titlu de Marta Petreu., în regia Andreei Iacob. Dramatizarea îi aparține lui Mihai Ignat.

Distribuția: Iulia Popescu, și Alexandru Pribeagu.

Scenografia a fost creată de Maria Nicola, iar atmosfera video, de Diana Drăgan-Chirilă (videomapping) și Hadrian Gavriluțiu (filmări) și completată Ștefan Nidal cu atmosfera sonoră.

“Din copleșitorul și amplul roman autobiografic al Martei Petreu am ales să urmărim, pe firul relației mamă-fiică, tema relațiilor de familie, a mecanismelor preluate și abia târziu procesate, aceste învelișuri care acoperă și, în același timp, deschid răni. În spectacolul nostru, aceste relații sunt revizitate printr-o reconstituire, ca o călătorie înapoi pe firul apei spre amintirile care ascund, mai adânc sau mai vizibil, ne-iubirile, fricile, rușinile, trădările, neglijențele, neputințele, neîncrederile și efectele lor, moștenite de la o generație la alta.

Spectacolul nostru devine un spațiu de siguranță pentru această necesară revizitare a rănilor, care poate aduce conștientizări, crea claritate și, finalmente, poate duce la identificarea unor mecanisme moștenite și la eliberarea de ele.” –  Andreea IACOB, regizoare

Spectacolul se joacă la Sala Studio, de la ora 19;30. Reprezentația din data de 9 aprilie este accesibilizată pentru persoanele cu dizabilități de auz.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.