VIDEO: „Vis. Viață” – filmul cu și despre Generația Z

Filmele sunt un subiect des abordat de noi, cei din Generația Z. Așa că în cel mai recent episod al emisiunii i-am avut invitați pe Ruxandra Gubernat, regizor, și pe actorul Habet Gilbert. Ei ne-au vorbit despre filmul „Vis. Viață”, adică filmul care i-a documentat îndeaproape pe cei din generația noastră.

Ruxandra și Habet ne-au oferit o perspectivă captivantă asupra procesului creativ din spatele filmului și a impactului acestuia asupra tinerilor, dar și asupra lor, ca actor și regizor.

„E mai mult decât un proiect, e familie, e de suflet!”

Atunci când i-am întrebat pe invitații noștri ce a însemnat pentru ei acest proiect, fără să fi vorbit înainte, cei doi au fost gând la gând și ne-au mărturisit că acesta nu a fost niciodată doar un proiect. Filmul „Vis. Viață” a însemnat pentru ei o nouă familie care s-a format pe parcursul întregului proces de creație.

Habet ne-a spus și că pentru el Ruxandra a fost și este mama lui spirituală. Odată cu această dezvăluire emoționantă, invitații noștri au adus și o notă profundă de conexiune în emisiunea noastră.

„Ce e mai important decât că am ajuns eu la ei e că i-am lăsat și pe ei să ajungă la mine!”

Am fost curioși să aflăm cum a reușit Ruxandra să creeze o legătură atât de puternică cu protagoniștii filmului, printre care se numără și Habet, mai ales că durata de creare a filmului a fost de 5 ani. Ea ne-a spus că pe parcursul acestor 5 ani au devenit o familie datorită acestei conexiuni puternice, acest click pe care l-au avut unii cu alții: „Am fost acolo nu numai la filmări, am fost acolo cât am putut eu de mult”.

Fiecare dintre ei, de la regizor până la actori, au dat dovadă de pasiune și dedicare și astfel au transformat munca într-o distracție, un proiect la care cu toții au lucrat cu drag și entuziasm.

Sursa foto: Eugen Vrabie

„E o generație care se confruntă cu foarte multe crize care sunt mai mult din exterior”

Cu cei doi invitați ai noștri am discutat și despre adolescența din România și despre provocările pe care Generația Z le întâmpină în societatea contemporană. În această privință, Ruxandra ne-a spus că în acești 5 ani, în care a avut ocazia să analizeze în detaliu viața de adolescent din zilele noastre, și-a dat seama că aceste crize cu care se confruntă generația noastră sunt în mare parte rezultatul unor factori externi și nu neapărat al propriilor acțiuni.

Totuși, Habet, care face parte din Generația Z, ne-a mărturisit că tinerii din ziua de astăzi se confruntă cu multe crize și probleme, dar sunt și mult mai pozitivi și încearcă să vadă partea plină a paharului: „La capătul liniei există ceva, trebuie doar să îți dorești”.

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră pe Speed Questions.

Pe noi ne poți auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.