OUG privind scutirea de la plata taxei de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale, pe agenda Guvernului

Guvernul va rediscuta pentru aprobare, ordonanţa de urgenţă care cuprinde şi măsura privind scutirea de la plata cotizaţiei asigurărilor de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale pentru anumite categorii de pacienţi.

Măsura va fi adoptată în cadrul ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-născuţi, pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi prorogarea unui termen.

În acest context, se explică în document, prin proiectul de act normativ se instituie o măsură pentru un tratament corespunzător asociat situaţiilor diferite în care se află persoanele care suferă de afecţiuni grave, pentru care legiuitorul a instituit norme speciale pentru acordarea concediilor medicale, inclusiv în ceea ce priveşte durata acestora, precum şi situaţiile care presupun urgenţe medico-chirurgicale în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.