Tragerea la sorți a turneului ATP 250 Țiriac Open are loc pe 13 aprilie

Sursa foto: comunicat de presa

Tragerea la sorți a tabloului principal al ATP 250 Țiriac Open se va desfășura sâmbătă, 13 aprilie 2024, de la ora 13:00, la baza sportivă Năstase-Marica in zona de VIP amplasata in spatele terenului central.

Evenimentul va fi onorat de prezența domnului Ion Țiriac, alături de distinse personalități din lumea sportului, precum Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Denis Shapovalov, unul dintre principalele nume participante la turneu, precum și a oficialilor ATP, Zsolt Beda – supervizor și Denis Zivkovic – tour manager.

Câștigătorul turneului de precalificări

În perioada premergătoare turneului, între 8 și 11 aprilie 2024, zece tineri jucători cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, au luat parte la turneul de precalificări, organizat împreună cu Federația Română de Tenis pe terenurile de la Clubul Năstase & Marica.

Astfel, Alexandru Coman, Cezar Papoe, David Carteputredă, Rareș Golescu, Alejandro Nourescu Berge, Andrei Dumitrescu, Filip Bară, Alin Butnaru, Constantin Radu și Cezar Benzel, și-au demonstrat talentul și pasiunea pentru tenis în cadrul meciurilor pe care le-au jucat, înainte de debutul oficial al turneului.

Câștigătorul turneului de precalificări este Alexandru Coman, acesta învingându-l în finală pe Radu Constantin, cu scorul de 7-5 6-4. Tânărul sportiv va beneficia de acces în zona jucătorilor de pe tabloul principal al competiției ATP250 și se va putea antrena alături de aceștia toată durata turneului. El va mai primi de asemenea un wild card la turneul ATP Challenger de la Brașov, precum și un premiu în valoare de 1.000 de euro din partea Fundației Ion Țiriac.

Punctele și premiile turneului ATP250 Țiriac Open, 2024

Turneul ATP 250 Țiriac Open va oferi un total de 250 de puncte ATP câștigătorului, alături de premii în valoare de 580.000 de euro. Premiile aferente câștigătorilor turneului de simplu și de dublu sunt distribuite astfel:

Premii pentru câștigătorii la simplu:

  • Câștigător: 250 de puncte ATP și 88.125 de euro
  • Finalist: 150 de puncte ATP și 51.400 de euro

Premii pentru câștigătorii la dublu:

  • Câștigători: 250 de puncte ATP și 30.610 euro
  • Finaliști: 150 de puncte ATP și 16.380 euro

Lista finală a jucătorilor de pe tabloul principal de simplu si cel de dublu, care participă la turneul ATP 250 Țiriac Open, va fi anunțată sâmbătă, înainte de tragerea la sorți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.