Actorul Constantin Cojocaru a părăsit această lume, astăzi, 13 aprilie

Sursa foto: Teatrul Odeon
Astăzi, 13 aprilie, Teatrul Odeon a anunțat  trecerea în eternitate  unuia  dintre cei mai îndrăgiți actori, domnul Constantin Cojocaru.
Actorul este depus  deja la capela Cimitirului Eternitatea (capătul Bd. Metalurgiei). Slujba de înmormântare va avea loc luni, 15 aprilie, la ora 12:30.
Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii ????????? ???????? @?????*, difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani:
?????????? ????????: ❝Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi… ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil.
Dacă aş fi o stare… starea de drag.
Dacă aş fi un verb… ??̦ ?? ?????? ? ????!❞
Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot, spun reprezentanții teatrului, dar și toți cei care au avut șansa de a-l cunoaște și a lucra cu dumnealui.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar ??? ???? ?? ?????.
A colaborat cu mai multe teatre din București și din țară.
La Odeon a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri le amintim pe cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.
A fost vocea caldă și bțândă a multor personaje în spectacole de teatru radiofonic.
Dumnezeu să îl odihneascăi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.