UPDATE: Alertă! Un urs a fost observat lângă București!

Foto: Wikipedia

UPDATE 14:00 Două echipe de jandarmi continuă să caute ursul văzut dimineață pe DN1, în zona Ciolpani. Este vorba despre un pui de urs, spun jandarmii care precizează că inclusiv persoana care a sunat la 112 a spus că era mai mare decât un câine.
Jandarmii mai spun că pădurarul din zonă știe de situația ursulețului care este luat în evidență.

”Nu a comis niciun atac până acum, e cuminte, e un pui de urs rătăcit, a declarat colonelul Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov.

Dumitriu mai spune că măsurile ce vor fi luate duăa ce animalul va fi localizat vor fi stabilite într-o celulă de criză din care fac parte polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Primăriei, pădurarul și asociațiile de vânători.

Jandarmii le recomandă oamenilor să păstreze distanța și să nu încerce să se apropie de puiul de urs, dacă-l zăresc, având în vedere că este vorba totuși despre un animal sălbatic.

——————————————————————

Locuitorii din localitățile Ciolpani și Snagov, de lânga București, sunt avertizați în legatură cu prezența unui urs în zonă.
Animalul a fost observat în localitatea Ciolpani, pe DN1.

Ca urmare a unei sesizări făcute la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov a emis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației. Oamenii sunt sfătuiți să stea departe de urs, să nu se fotografieze cu el și să nu îl hrănească.

La nivelul ISU s-a constituit o celulă de criză, iar animalul este căutat inclusiv de jandarmi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.