Dosar penal pentru omor, la Spitalul Sfântul Pantelimon!

Sursa foto: SANITAS-Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon Bucuresti/facebook

Procurorii au început urmarirea penală pentru omor în urma deceselor de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Trei angajați ai spitalului au fost audiați în dosarul care vizează moartea a 17 pacienți în decurs de patru zile la Secția de Terapie Intensivă a unității.

În paralel, se derulează și o anchetă internă a conducerii spitalului, după ce un asistent medical a declarat că decesele ar fi fost cauzate de administrarea incorectă a unui medicament.

Managerul unității sanitare, Bogdan Socea, a spus că acuzațiile nu se confirmă.

”Pâna în momentul de față, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de terapie intensivă. De asemenea, ceea ce vreau să se înțeleagă foarte clar e că nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organismele menționate și nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în secția de ATI”, a explicat managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Bogdan Socea.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a spus că are îndoieli cu privire la acuzațiile asistentului medical.

”Cvasitotalitatea cazurilor de deces se întâmplă în secția de terapie intensivă, unde sunt transferați pacienți în stare critică. Mortalitatea medie în anii 2022-2023 și în primele trei luni ale acestui an, până la ziua de astăzi, este undeva în jur de 3,5 cazuri zilnic, este mortalitatea care se înregistrează la nivelul spitalului. Important este să înțelegem că nu discutăm despre cifre, discutăm despre oameni, despre pacienți care au nevoie de empatie, de îngrijire și cred că încrederea reciprocă între personalul medical și pacienți este esențială pentru reușita actului terapeutic”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Verificarile la Spitalul „Sf. Pantelimon” sunt făcute atât de Colegiul Medicilor, cât și de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, iar în paralel și Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei face o investigație în acest caz.

Comisia de anchetă care verifică acuzațiile grave privind moartea a aproximativ 20 de pacienți, în decurs de patru zile, la Secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon îsi va face publice concluziile la mijlocul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.