Tiroliană, in parcul Brancuși

Facebook/PrimariaSectorului6
Invitatie la miscare, in parcul Brancuși din sectorul 6.  Acolo este instalată o tiroliană numai bună de testat curajul și de accelerat ritmul inimii.
Are o lungime de 30 de metri și vă așteaptă să vă bucurați de ea, alături de pista de Pump Track, dar și de alte facilități de relaxare și de petrecere a timpului liber aflate în parc: mese de ping pong, mese de șah, aparate de fitness, trei locuri de joaca pentru copii.
Curiozitati:
– Tiroliana a apărut în urmă cu multe secole, iar în China Antică, oamenii o foloseau pentru a traversa râuri și alte zone periculoase.
În Australia, cu mult timp în urmă, tirolianele erau considerate unul dintre cele mai sigure moduri de a înlesni transportul, în timpul războaielor.
– Cea mai lungă tiroliană din lume este inaugurată în vârful celui mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite. Măsoară aproape 3 kilometri și asigură o experiență la viteze amețitoare, de până la 150 de kilometri pe oră. Tiroliana este plasată pe Jebel Jais din Ras al Khimah și se află la aproape 1.700 de metri deasupra nivelului marii. Cablul, care cântărește peste 6 tone, are o lungime de 2,8 kilometri.
-Exista și o tiroliană care leagă două țări, in mai puțin de un minut, oamenii pot ajunge în Portugalia din Andalucia, Spania. Se află deasupra râul Guadiana, iar cei care trec granița în acest fel o fac cu viteze cuprinse între 70 şi 80 de kilometri pe oră.
– Tara noastră se poate mândri cu cea mai lungă tiroliană din Europa. Se află la Gura Humorului, are o lungime de 2,2 kilometri, iar viteza de deplasare poate să atingă 140 de km/oră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.