Recomandări de la ANPC, în prag de minivacanță!

Sursa foto: Facebook/ANPC

În contextul sărbătorii de 1 Mai și a Paștelui, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ne sfătuiește să fim foarte atenți și să nu cumpărăm produse din carne, în special din carne tocată, pentru care există îndoieli privind calitatea și care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum.

Directorul Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, recomandă cumpărarea produselor din carne din locuri autorizate, iar în ceea ce privește berea este bine să fie verificate starea ambalajelor și cât de limpede este băutură.

Nu în ultimul rând, consumatorii trebuie sa acorde atentie si sa verifice concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă. În anii trecuți, în astfel de perioade, ANPC a constatat că au fost vândute caserole cu mici cu termenul de valabiltate depășit sau chifle cu urme de mucegai.

Și Autoritatea Sanitar- Veterinară ne îndeamnă să fim atenți ce produse cumpărăm pentru masa de Paște, deoarece, din dorința de a face economii, putem pune în coș alimente care nu sunt conforme și proaspete.

De altfel, s-au intensificat și controalele, mai ales în piețe și în magazine.

Totodată, comisarii de la Protecția Consumatorului încep controale pentru a vedea cum s-au pregătit operatorii economici din domeniul Horeca să-i primească pe turiști în minivacanța de 1 Mai și de Paște. ANPC a creat un comandament special, care va face verificari până pe 30 aprilie, atât pe litoral cât și la munte.

În perioada 1- 6 mai, vor fi asigurate echipe de permanență pentru a răspunde eventualelor reclamații.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.