Memorandum de Înțelegere în domeniul protecției civile între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin DSU și Apărarea Civilă din Regatul Norvegiei

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere în domeniul protecției civile între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Apărarea Civilă din Regatul Norvegiei, semnatarii instituțiilor de resort, amintite anterior fiind secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, respectiv, șeful apărării civile norvegiene, Øistein Knudsen Jr.
Semnarea acestui act oficial în domeniul protecției civile punctează continuarea consolidării relațiilor bilaterale româno-norvegiene caracterizate prin proiecte de viitor care odată materializate, vor viza aspecte esențiale în optimizarea misiunii de răspuns la dezastre, de ambele părți, în arii precum pregătirea personalului prin schimb de experiență și expertiză în domeniul vast al situațiilor de urgență, dar și pregătirea de exerciții tactice pe module de intervenție bine clasificate.
Totodată, semnarea acestui act oficial facilitează acordarea de sprijin reciproc în contextul apariției unor situații de urgență care pot afecta comunitățile.
Arafat a înmânat distinsului invitat decorația acordată de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Marian Cătălin Predoiu, și anume Emblema de Onoare a MAI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.