ATENTIE la aditivii conținuți de produsele de pe masa de Paști!

Facebook.com/InfoCons

Pregatirile pentru sarbatorile de Pasti sunt in toi, iar ouale colorate, drobul si friptura de miel nu pot lipsi de pe masa fiecarei familii.

Este o perioada in care ne bucuram de traditii, dar trebuie sa fim atenti si la calitatea produselor pe care le cumparam din magazine sau le comandam de pe internet.

Presedintele Asociatiei pentru protectia consumatorilor InfoCons, Sorin Mierlea, ne recomanda sa citim etichetele, pentru ca unele dintre aceste produse pot contine aditivi periculosi pentru sanatate:

,,Cand discutam despre vopseaua de oua, trebuie sa ințelegem ca și aceasta se transfera in ou, se transfera pe mainile noastre și, practic, o mancam. Iar cand discutam despre oua gata vopsite, care se regasesc in galantare sau le comandam online de pe diferite platforme, ar trebui sa avem toate informațiile cu privire și la cifra oului respectiv, din punct de vedere al mecanismului și modalitații de creștere a gainii respective, dar mai ales a ingredientelor din care este compusa vopseaua. Astfel ca, daca n-avem aceste informații pe eticheta produsului, mai bine nu cumparam, fiindca daca ne gandim ca vopseaua de oua poate sa ajunga pana la 11 aditivi, muștarul poate sa ajunga pana la 10, maioneza, tot ce mai este pe masa de Paște, putem sa ajungem pana la 250 de aditivi; atunci putem sa ne imaginam ca toate aceste substanțe chimice, intrand in organismul nostru, ajung, poate, sa ne faca și rau.”

Sorin Mierlea ne sfatuieste ca, mai ales in aceasta perioada, sa consultam aplicatia „InfoCons”, unde putem vedea, in timp real, alertele referitoare la produsele neconforme. Tot acolo gasim informatii cu privire la aditivi, coloranti, conservanti, cantitatea de zahar si sare pe care le contin diverse alimente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.