O creşă cu o capacitate de 135 de locuri şi-a deschis porţile în cartierul Crângaşi

foto: Facebook Primăria Sectorului 6

O creşă cu o capacitate de 135 de locuri, dintre care 30 sunt dedicate exclusiv copiilor din medii defavorizate, şi-a deschis porţile în cartierul Crângaşi, costul proiectului cifrându-se la 18 milioane de lei, jumătate din sumă fiind din fonduri europene nerambursabile, a anunţat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Detalii despre creşă

* Creşa de pe Strada Ruşeţu nr. 6A a costat 18 milioane de lei, din care peste 4,3 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

* Are o capacitate de 135 de copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani. 30 de locuri sunt rezervate celor care provin din familii defavorizate, cu venituri mici, crescuţi de un singur părinte, iar 15 locuri sunt pentru copiii cu dizabilităţi.

* Programul este de luni până vineri, de la 06.00 la 18.00.

* Copiii primesc mic dejun, prânz şi două gustări.

* Clădirea are demisol, parter şi etaj, fiind dotată la cele mai înalte standarde de calitate. La demisol se află spaţiile tehnice, spălătoria, bucătăria. Parterul şi etajul I conţin 13 săli cu dublă funcţionalitate (de joacă şi de dormit), grupuri sanitare speciale pentru prichindei, spaţii de aşteptare pentru părinţi, câte un cabinet medical şi izolator, câte o sală de luat masa cu o capacitate de două grupe, plus un oficiu unde mâncarea se aduce din demisol, cu un lift dedicat.

* Afară, a fost amenajat un loc de joacă generos.

Potrivit primarului Ciprian Ciucu, autoritatea locală mai are încă trei creşe în procesul de autorizare pentru care a primit finanţare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.