Primul scandal la Eurovision, după ce un simbol pro-palestinian a fost afișat pe scenă chiar în deschiderea concursului!

Organizatorii Eurovision Song Contest au spus că „regretă” faptul că în opening-actul de deschidere s-a făcut o declarație politică asupra războiului Israel-Hamas care are loc în Gaza, spune Răzvan Petre, corespondentul București FM la Malmo, acolo unde se desfăşoară cel mai mare concurs muzical al planetei!

Fostul concurent suedez la Eurovision, Eric Saade, nu a concurat dar a fost ales de televiziunea suedeza SVT să deschidă alături de Chanelle și Eleni Foureira seara primei semifinale și avea pe braț simbolul kefieh, folosit în mod obișnuit de persoanele care doresc să demonstreze că sunt pro-palestinieni. Se pare că artistul Erik Saade a premeditat acest gest, pentru că doar câteva ore mai devreme a scris pe Instagram întrebându-se dacă libertatea este „controversată” și de ce oamenii continuă să întrebe dacă este „politică”.

O purtătoare de cuvânt a Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) a declarat: „Concursul Eurovision este o emisiune TV în direct. „Toți interpreții sunt informați cu privire la regulile concursului și regretăm că Eric Saade a ales să compromită caracterul apolitic al evenimentului.”

Înaintea evenimentului de la Malmo Arena, fanii au fost avertizați să nu aducă steaguri, simboluri sau genți și li s-a spus că vor avea loc „verificări de securitate viguroase”, acest eveniment venind și pe fondul unor tensiuni legate de prezența Israelului în concurs.

Nivelul amenințării teroriste este de patru puncte din cinci, dar Autoritatea de Poliție Suedeză a spus că acest lucru nu are legătură cu concursul.

Au existat mai multe apeluri și proteste care îndeamnă la boicotarea Eurovisionului în acest an, deoarece Eden Golan concurează pentru Israel.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.