VIDEO: Cătălina Trănescu, director general ASPA – „De cele mai multe ori câinele este cel care ne alege.”

Vrei să adopți un cățel? Tot ceea ce ai de făcut este să mergi sâmbătă, 11 mai, între 10:00 și 16:00, în Parcul Regele Mihai I al României. Acolo poți găsi blănosul potrivit pentru tine!

20 de cățeluși din adăposturile ASPA sunt prezenți la eveniment. Stai liniștit, toți sunt deparazitați intern și extern, microcipați, iar dacă vârsta o permite, sunt sterilizați. Cătălina Trănescu, director general ASPA, a venit în această dimineață în studioul BucureștiFM.

Sursa foto: Cornel Munteanu

Cătălina Trănescu are și ea în familie patru cățeluși și ține să ofere un sfat iubitorilor de animale: „Trebuie să precizez că absolut toți patru sunt sterilizați. Sterilizarea câinilor de rasă comună este de altfel și obligatorie prin lege. Noi avem campanii de sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deținător. Deci iată, este și gratuit. Dacă este adoptat un câine adult din adăposturile noastre, este deja sterilizat.

În acest weekend cei de la ASPA vă așteaptă în Parcul Regele Mihai I al României pe 11 mai între orele 10:00 și 16:00: „Facem astfel de târguri din două în două săptămâni pentru că avem un număr foarte mare de câini în adăposturi și este extrem de important să le găsim familii, motiv pentru care acum, pe 11 mai, ne vom afla în Parcul Herăstrău cu aproximativ 20 de căței.”

Pe 26 mai va fi organizat cel mai mare târg de adopții din acest an și va avea loc pe Arena Națională: „Vom merge cu foarte mulți căței, cred că peste 50 de căței și vor fi și în jur de 20 de pisici. Acolo așteptăm și iubitorii de pisici să vină să adopte de la asociațiile cu care noi colaborăm.”

La acest eveniment este promovat și un stil de viață sănătos: „Sportul înseamnă sănătate, iar a avea un câine înseamnă sănătate, ne scoate din casă, ne obligă să facem mișcare. Organizăm un cros pentru oameni și câini, iar ambasadorul crosului este chiar ultra-maratonistul Andrei Roșu, care vine împreună cu cățelul lui să dea startul.”

Evenimentul acesta este mai mult decât un târg de adopție: „Este un eveniment extrem de complex, cu diverse activități. Avem și demonstrații de dresaj, avem medici veterinari. Vor fi foarte, foarte multe lucruri de făcut și inclusiv activități pentru copii. Deci practic e un loc unde să vii să petreci o duminică alături de familie, un pachet complet.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Directorul general ASPA ne-a spus cum funcționează un târg de adopții: „interacționezi cu cățeii și vezi cu care simți o chimie, pentru că despre asta este vorba. Nu există câinele perfect, câinele ideal, ci există câinele potrivit pentru tine. Dacă ești o persoană vârstnică, atunci nu ți se potrivește un câine pui, pentru că este extrem de energic și n-o să poți să-i faci față. În schimb, pentru un om mai tânăr este indicat să un câțel pui, toată energia pe care o are ți-o va transmite și ție.”

„De cele mai multe ori câinele este cel care ne alege. Noi avem impresia că noi am ales câinele, dar după un timp ne dăm seama că de fapt lucrurile au stat exact invers.”

Ce se întâmplă în cazul în care găsim căței pe stradă? Cătălina ne-a informat: „Trebuie să sunăm la numărul de telefon 021.9844. Este disponibil non-stop, inclusiv în zilele de weekend sau de sărbătoare, pentru că pe lângă un câine care este abandonat, putem să vedem un câine care a fost lovit de mașină și trebuie intervenit de urgență.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus și cine știe, poate de sâmbătă vei avea un nou membru în familie!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.