Finala germană, anulată de Joselu: Real Madrid produce o nouă minune în UCL și visează la al 15-lea titlu în cea mai titrată competiție europeană

Real Madrid – Borussia Dortmund va fi finala UEFA Champions League, ediția 2023/2024. Formația iberică s-a calificat în ultimul act al competiției după ce a eliminat-o pe Bayern Munchen, în timp ce nemții au scos-o din joc pe Paris Saint-Germain în dubla-manșă din careul de ași.

Trupa antrenată de Carlo Ancelotti a mai produs un miracol în cea mai importantă competiție europeană, după ce a trecut de gruparea din Bavaria în ultimele cinci minute ale returului de pe Estadio ”Santiago Bernabeu”. Turul acestei duble-manșe a fost încheiat nedecis, 2-2, în Germania, iar la returul din capitala Spaniei, Bayern Munchen conducea la limită în minutul 88.

După o serie de ocazii uriașe ratate de „los blancos”, cu Manuel Neuer aflat într-o zi de grație, cei care au deschis scorul au fost nemții. Introdus pe parcursul primei reprize în locul accidentatului Serge Gnabry, Alphonso Davies a primit o minge în flancul stâng, iar după un dribling la interior, a finalizat cu un șut la colțul lung, cu piciorul drept pentru 1-0 în favoarea oaspeților. Imediat, cei de la Real Madrid egalaseră situația la general, dar golul marcat de Nacho Fernandez a fost anulat pe motiv de fault asupra lui Joshua Kimmich, iar căpitanul ibericilor nu s-a putut bucura până la final.

Chiar și așa, cu 10 minute înainte de finalul confruntării, Carlo Ancelotti s-a dovedit a fi încă o dată inspirat, prin trimiterea pe gazon a atacantului central Joselu. În minutul 88 al jocului, Vinicius Junior a expediat un șut spre poarta celor de la Bayern care părea confortabil pentru goalkeeper-ul formației dirijate de pe margine de Thomas Tuchel. Manuel Neuer a scăpat balonul în fața sa, iar Joselu a împins mingea în plasa porții pentru a restabili egalitatea.

Imediat după, un corner executat într-o manieră neobișnuită a dat peste cap defensiva bavareză, iar Antonio Rudiger a centrat în gura porții. De acolo, același Joselu a pus latul pentru a își duce echipa în avantaj și a declanșat sărbătoarea pe cea mai nouă arenă europeană. Real Madrid a rezistat până la finalul partidei și s-a calificat în finala UEFA Champions League, în ciuda unor polemici iscate spre sfârșitul meciului. Nemții marcaseră la ultima acțiune a meciului prin Mathijs De Ligt, dar arbitrul asistent a ridicat fanionul, astfel că faza nu a mai putut fi verificată ulterior.

Decizia a fost contestată vehement de tehnicianul german, dar și de jucătorii acestuia, care ar fi dorit ca acțiunea să fi fost lăsată până la capăt pentru a putea lua hotărârea potrivită. În cele din urmă, gruparea „los blancos” a atins ultimul act al întrecerii cele mai titrate de pe acest continent și visează la cucerirea trofeului cu numărul 15.

În finala UEFA Champions League, Real Madrid va da peste o altă trupă din Germania, Borussia Dortmund. „Galben-negrii” au eliminat-o în dublă-manșă pe Paris Saint-Germain fără să primească gol în cele două înfruntări. Dacă în meciul disputat pe teren propriu, unica reușită a fost bifată de Niklas Fullkrug, Mats Hummels a fost eroul din Franța, iar formația condusă de Edin Terzic revine în ultimul act după o pauză de 12 ani. Pe atunci, cei de la Borussia Dortmund disputau lupta pentru trofeu cu Bayern Munchen, iar Mats Hummels și Marco Reus sunt singurii fotbaliștii care se regăsesc și acum în lotul echipei.

Finala dintre Real Madrid și Borussia Dortmund va avea loc pe 1 iunie, în Londra, pe „Wembley Stadium”. Cele două cluburi s-au întâlnit într-un meci direct, cel mai recent, în grupele stagiunii 2016/2017, atunci când ibericii se impuneau în ambele jocuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.