VIDEO: „Facem prima operație pe inimă a unui sentiment, a dorului.” – Cornel Ilie, solistul trupei VUNK

Ziua Dorului este sărbătorită în offline! Ultimii nouă ani au fost plini cu mesaje scrise sau filmate și trimise virtual. Acum ești așteptat să-ți spui dorul pe 13 mai, de la 10 dimineața, la Doro 16, în Dorobanți. Dorul ne unește cu persoanele, locurile și experiențele care ne sunt aproape de suflet. Cornel Ilie, DocDorul de inimi, a venit în matinalul BucureștiFM în cautarea donatorilor de nostalgii.

Ziua Dorului a luat naștere acum nouă ani de zile datorită unei inițiative a trupei VUNK. Solistul Cornel Ilie ne-a spus că a rămas surprins de însemnătatea pe care a căpătat-o această zi națională. „Am creat această sărbătoare în 2015 și insist să o punctez anual. De fiecare dată sunt și mai surprins de cât de mulți oameni se implică și preiau emoția acestei zile și o duc mai departe.”

„Am avut surprize fantastice să văd cine postează despre Ziua Dolului, de la Nadia Comăneci până la Patriarhia României, de la restaurante care își fac meniuri speciale pentru această zi până la posturi de radio care își fac playlisturi personalizate.”

În 2024, Ziua Dorului iese din online pentru că va fi organizat un eveniment unde oamenii se pot vedea față în față. „Facem prima operație pe inimă a unui sentiment și această operație constă într-un transplant de culoare, o inimă uriașă de vreo trei-patru metri pe care trebuie să o umplem. Toți oamenii care vor veni acolo să participe își vor dona un dor. Noi vom avea foarte multe gheme de lână de toate culorile și o inima care trebuie umplută.”

„Din această inimă plecăm cu niște bucăți de lână spre patru camere, ca orice inimă, are și a noastră patru camere ale ei, fiecare cu o anumită tematică. Este o cameră a copilărie, o cameră a iubirii, mai este o cameră în care ne bucurăm de arome și gusturi, iar ultima este mai intimă din punct de vedere psihologic, o cameră a secretelor, a unui dor ascuns.”

Pentru fiecare persoană, cuvântul dor are o altă însemnătate. Cornel Ilie a declarat în matinalul București FM: „În toți acești ani am fost fascinat să văd cât de multe dimensiuni există ale acestei emoții și unde se duc oamenii cu ideile și cu sufletul, fără să-și dea seama când aud cuvântul dor.”

„În primul an, cei mai mulți dintre oameni aveau tendința să se ducă cu sufletul către persoane care nu mai sunt, după am început să întâlnesc tot felul de povești legate de mirosul dintr-o anumită cameră de acum 20 de ani, un colț de oraș în care s-a întâlnit cu o persoană și ar vrea să mai retrăiască emoția revederii.”

Hai și tu cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe despre cum poți sărbători anul acesta Ziua Dorului!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.