Calificare de film: Documentarul care cuprinde povestea de vis a naționalei României de dinaintea EURO 2024

Sursă foto: Facebook - Cinema City România

„În inima Naționalei” – Din vestiar până în Germania” este cel mai nou documentar lansat în România care reflectă parcursul naționalei de fotbal din preliminariile EURO 2024. Regizorul acestui film, Remus Achim, a realizat o peliculă care își propune să scoată la lumină trăirile, sentimentele și atitudinile tuturor celor angrenați în lotul României în drumul spre turneul final din vara acestui an.

Avanpremiera documentarului care reunește momentele de dinaintea meciurilor din preliminariile EURO 2024, discursurile selecționerului, dar și poveștile de viață ale unor fotbaliști români, a avut loc la un centru comercial din București. Filmul are ca scop evidențierea modalității de încurajare a jucătorilor naționalei României, procedurile implementate la antrenamente, înainte de marile dueluri, dar și intrarea în culisele calificării la competiția din Germania.

Pe lângă secvențele surprinse cu camera de luat vederi poziționată în vestiarul reprezentativei țării noastre la fiecare partidă din seria de 10 din preliminarii, echipa de producție a acestui documentar a ilustrat emoțiile și relațiile dintre oamenii care au contribuit la acest succes. La acest eveniment, pe lângă personalități din domeniu, precum foști antrenori, foști jucători, președinți de club, ori chiar jucători actuali, au fost prezenți și oameni din cu totul și cu totul alte arii de activitate.

O mare parte din familia fundașului central român, Radu Drăgușin, a fost prezentă la avanpremiera filmului. Mama fotbalistului legitimat la Tottenham Hotspur, Svetlana Drăgușin, a vorbit, în exclusivitate pentru București FM, despre documentar, dar și despre felul în care comunică cu apărătorul formației londoneze:

Aștept cu nerăbdare să văd cum Mister motivează băieții, pentru că lucrul acesta se vede cu ochiul liber, departe fiind de lucrurile din interiorul vestiarului. Chiar vreau să văd cum face lucrurile acestea minunate. Cu siguranță că toată lumea și-a dorit această calificare, eu aparțin baschetului, dar mă pricep la sport. Cred că toată energia băieților arăta că se vor califica, în cele din urmă.

Este visul lui de când era mic să se transfere în acest campionat, normal că suntem alături de el, suntem mândri de el. Urmărim cu interes meciurile, abia așteptăm Campionatul European. I-am oferit susținere necondiționată, iar la început când s-a apucat de fotbal, într-o familie de baschetbalist și voleibalist, a fost inedit. I-am spus să facă cu pasiune ceea ce face, le spun tuturor”, a transmis mama celui mai scump fotbalist român.

 

Sursă foto: București FM

La același eveniment cu tentă cinematografică, a fost prezent și omul de televiziune, Răzvan Simion, care s-a declarat un microbist înnăscut care nu poate oferi vreun pronostic în legătură cu evoluția viitoare a României de la EURO 2024. Totuși, prezentatorul TV a transmis cum va trăi momentele din această vară și ce a remarcat la grupul care s-a format în jurul naționalei:

Am văzut un teaser, este cel puțin emoționant, și eu și Dani suntem reșițeni, suntem din generația lui Cristi Chivu. Așteptăm cu emoție să vedem o chestie ce trebuia să se întâmple, pentru că deja trecuse prea mult timp. Este foarte important ca cei tineri să înceapă din nou să învețe numele jucătorilor pe dinafară, așa cum ne-am bucurat în 1990, 1994. Să învețe să îi aplaude, să îi ierte, să îi încurajeze. Faptul că am început să îi știm din nou pe de rost, pentru mine este un mare câștig.

Din păcate, am fost pe stadion la doar două meciuri, dar am fost să ne bucurăm de calificare exact cum făceam pe vremuri. Sper ca băieții ăștia să ne scoată din nou în Piața Universității, nu pentru proteste, ci pentru o explozie de bucurie. Faptul că au terminat pe primul loc, cu tot hate-ul acela care a venit înspre ei, mi se pare că demonstrează puterea și curajul lor.

Edi a știut ce să facă și cred că este primul antrenor care nu a cedat presiunii. Nu sunt bun la pronosticuri, sufletul nostru vrea să trecem de grupe, nu văd de ce nu am putea. Ucraina este de bătut, este o generație care poate să demonstreze oricând valoarea sa, trebuie să împingă liniile. În lumea televiziunii, orice execuție care poate deveni un promo este de apreciat. O să ne uităm cu sufletul, eu stau cu spatele când joacă ai noștri, sunt superstițios. Încerc să prind un loc la Munchen, să văd dacă pot merge”, a precizat Răzvan Simion, în exclusivitate pentru București FM.

Sursă foto: București FM

Pe lângă lista lungă de personalități care au fost prezente la acest documentar, premierul României, Marcel Ciolacu a fost și el invitat de președintele FRF, Răzvan Burleanu la această ocazie specială. Documentarul va fi lansat oficial către publicul larg pe data de 17 mai și va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara.

La baza acestui film, stau peste 160 de ore de muncă, iar materialul video a fost realizat în opt țări. În plus, în timpul documentarului pot fi vizionate 22 de interviuri speciale, iar 100 de ore sunt desprinse din culisele „tricolorilor” de către 21 de specialiști în producție.

Sursă foto: București FM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.