Lista evenimentelor din acest weekend, în București
Articol de bucurestifm, 10 mai 2024, 09:44 / actualizat: 10 mai 2024, 12:40
În acest weekend, 11-12 mai, în Parcul Titan, are loc evenimentul „Zilele Sectorului 3 – o comunitate într-o familie”. Veți avea parte de activități artistice, culturale și sportive și veți putea petrece timp de calitate alături de familie și prieteni. Accesul la toate activitățile este liber.
Mai multe detalii găsiți aici.
Teatrul Mic vă propune întâlnirea cu „Revizorul” de Gogol, în regia lui Alexandru Dabija. Montat pentru prima dată la Teatrul Mic, textul este extrem de actual și reflectă realitățile politice creionate în sens universal de Gogol.
Detalii despre piesă găsiți aici.
Ediția cu numărul 28 a FFE propune un program generos și variat, cu 39 de lungmetraje de ficțiune, documentare și de animație și 2 calupuri de scurtmetraje britanice și croate. Dintre acestea, 34 de filme sunt prezentate în premieră națională.
Uniunea Artiştilor Plastici din România organizează, în perioada 10 mai – 14 iunie, cea de-a XXXVI-a ediţie a Salonului Internațional al Sticlei. Deschiderea oficială va avea loc pe 10 mai, de la ora 19:00, la Galeria Orizont din București.
Aproximativ 200 dintre cele mai frumoase pisici se vor întrece pentru un loc pe podium la ediţia de primăvară a Salonului Felin Internaţional Bucureşti – SofistiCAT, care va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din Capitală.
Detalii despre SofistiCAT găsiți aici.
Evenimente organizate cu ocazia aniversării a 88 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Vor avea loc între 10 și 17 mai. Ceremonia de deschidere va avea loc pe data de 10 mai, la Scena Dumitra, începând cu ora 11:00.
Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, ce prezintă o varietate impresionantă de obiecte de artă ale celebrului artist la ARCUB – Hanul Gabroveni, se prelungește până la 1 septembrie 2024.
În continuarea unei tradiții stabilite de mulți ani, în luna mai Orchestra Națională Radio propune la Sala Radio un eveniment de înaltă ținută: CONCERTUL REGAL, ce marchează sărbătoarea regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.
Între 10 mai și 8 iunie 2024, ANALIA SELIS și invitații săi din Argentina prezintă publicului român turneul național „TANGO AUTÉNTICO”. Într-un frumos parcurs artistic construit între țara sa natală (Argentina) și țara de adopție (România), turneul marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când Analia Selis și-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical.
Hala Laminor din Sectorul 3 găzduiește până pe 12 mai, Târgul de Ofertă Educațională, ediția 2024. În cadrul târgului își vor prezenta oferta educațională 130 de licee participante. Printre expozanți se vor număra și cinci licee cu profil dual și 11 companii partenere în programele de învățământ dual.
Detalii despre târg găsiți aici.
Dacă există un basm iubit în egală măsură de copii, în mod sigur numele lui este „Albă ca zăpada“. Sâmbătă, 11 mai, la Teatrul Ion Creangă, se dă oficial startul magiei – în această zi, de la ora 11:00, respectiv 18:00, au loc avanpremiera și premiera spectacolului omonim. „Albă ca zăpada”, în regia lui Andrei Răduț, se adresează atât copiilor din categoria #TICPITIC (3-6 ani), cât și celor din categoria #TICJUNIOR (+6 ani). Dar la fel de bine și părinților, bunicilor, educatorilor sau învățătorilor, pentru că teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate.
Găsiți aici programul pieselor de teatru.
Sâmbătă, 11 mai, în Parcul Regele Mihai I al României (Herăstrău) are loc un nou târg de adopții, între orele 10:00 și 16:00. Iubitorii de animale sunt invitați să cunoască cei 20 de căței ce vor fi aduși de adăposturile ASPA, la intrarea de la Piața Charles de Gaule.
O colecție de peste 100 de oua din lemn, figurine, iepurași din lemn și alte obiecte cu tematica pascala este expusa la Muzeul National de Istorie din Capitala. Vizitatorii pot admira felicitari si carti postale din anii 1930-1940 si din perioada comunista. Toate acestea si multe altele au fost adunate de-a lungul anilor de colectionari entuziaști reuniti sub numele de „Asociatia Muzeul Jucăriilor”.