Nici acum nu a fost să fie pentru Rapid: „Giuleștenii” pierd și cu Sepsi, iar bucureștenilor le-a mai rămas un singur „glonț” pentru o victorie în play-off

Rapid București a suferit o nouă înfrângere în play-off-ul din acest sezon din Superligă, pe terenul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, formația cu care se lupta pentru evitarea ultimei poziții din acest clasament alcătuit din primele șase. Scorul final al confruntării din Covasna a fost 3-2 în favoarea gazdelor, care au reușit să răstoarne scorul înregistrat pe tabelă și să păstreze cele trei puncte la Sfântu Gheorghe.

Duelul dintre cele două grupări a debutat cu o șansă uriașă de a marca pentru deținătoarea trofeului Cupa României. În minutul trei al jocului, Andres Dumitrescu a rămas cu mingea la picior după o combinație care a ieșit cu un coechipier. Fundașul lateral stânga al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a avansat spre poarta adversă și a centrat în mijlocul careului. De acolo, din încercarea de a îndepărta pericolul, Paul Iacob a fost aproape de a își trimite mingea în proprie poartă, dar, până la urmă, autogolul a fost evitat.

Replica oaspeților a venit la șapte minute distanță, atunci când Claudiu Petrila a deschis apărarea adversă și l-a angajat într-o cursă pe Albion Rrahmani. Atacantul kosovar și-a găsit conaționalul în centrul careului, care rămăsese cu poarta goală. Totuși, Ermal Krasniqi nu și-a calculat bine pașii și a finalizat defectuos, bărbierind balonul care s-a scurs mult pe lângă buturile apărate de Roland Niczuly.

În minutul 15 al jocului, Gabriel Debeljuh, fiind cu spatele la poartă, a pasat pentru Marius Ștefănescu care aștepta balonul la marginea careului. Execuția mijlocașului român a mers spre colțul lung, dar tânărul goalkeeper al „giuleștenilor”, Bogdan Ungureanu, a intervenit prompt. Mingea a fost respinsă în lateral, dar atacul gazdelor a continuat. Pe ulterioara centrare venită în gura porții, același Bogdan Ungureanu a boxat și și-a salvat echipa încă o dată.

La faza imediat următoare, cei de la Rapid au fost cei care au deschis scorul. Albion Rrahmani, aflat la 20 de metri distanță față de buturile covăsnenilor, a surprins pe toată lumea atunci când a hotărât să paseze, și nu să finalizeze. Decizia vârfului „alb-vișiniilor” s-a dovedit a fi una de bun augur, deoarece Claudiu Petrila a fost lăsat singur cu portarul, iar fotbalistul român a înțepat mingea în plasa porții celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. 1-0 pentru oaspeți.

După reluarea jocului, cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe s-au aruncat în atac, iar Gabriel Debeljuh a fost pasat în flancul drept. Atacantul central al gazdelor a trimis pe jos în mijlocul careului oponenților, acolo de unde Cosmin Matei a ratat contactul cu mingea, care a trecut pe lângă poartă. Totuși, egalarea a apărut câteva secunde mai târziu, atunci când Darius Oroian a primit o pasă de la Cosmin Matei și a centrat din prima în careu. Vârful croat trecut și pe la CFR Cluj a atacat balonul și l-a trimis în poartă, pe lângă un portar al Rapidului care ieșise eronat pe centrare. 1-1 arăta tabela după 20 de minute.

Cu cinci minute înainte de fluierul de final al primei părți a confruntării de la Sfântu Gheorghe, gazdele au profitat de o greșeală la construcție a oaspeților. Isnik Alimi a recuperat balonul și l-a pasat foarte rapid către Cosmin Matei. Fostul jucător al celor de la Dinamo București a pasat în fața porții pentru același Gabriel Debeljuh care a îndeplinit o simplă formalitate și a stabilit „remontada”.

Totuși, scorul de 2-1 în favoarea lui Sepsi nu avea să fie cel final al reprizei întâi, deoarece nord-macedoneanul, Isnik Alimi, a punctat și el pentru formația din Covasna. În primul minut adițional, Cosmin Matei a pasat în profunzime pentru Kevin Varga. Fotbalistul maghiar a întors mingea în mijlocul careului spre jucătorul care a contribuit la golul secund, iar Alimi a șutat imparabil, pe jos, la colțul lung. 3-1 la pauză pentru câștigătoarea ultimei ediții a Cupei României.

Repriza a doua a fost una în care cei de la Rapid au ieșit mai mult la rampă și în care s-au evidențiat mai mult decât adversarii. În minutul 53, s-a dictat lovitură de la unsprezece metri pentru trupa bucureșteană, după ce un fotbalist al gazdelor a comis henț. La capătul analizării fazei în cabina VAR, centralul jocului a acordat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost, însă, ratată de Albion Rrahmani, care a șutat slab, pe centrul porții, fără a îl păcăli pe goalkeeper-ul advers. Scorul a rămas neschimbat după încheierea acestei faze.

Două minute mai târziu, dintr-o deviere cu capul, Andrei Borza a recepționat balonul în careu, dar execuția acestuia, din prima, spre colțul lung, a trecut la câteva palme distanță față de bara celor de la Sepsi. Pe contraatac, Cosmin Matei a fost angajat în spațiu liber, iar după ce „decarul” gazdelor și-a aranjat balonul spre interior, execuția sa a fost parată de Bogdan Ungureanu, într-un mod spectaculos.

După reluarea jocului, o serie de pase reușite la centrul terenului de către jucătorii celor de la Rapid au dus la o minge filtrantă trimisă de Răzvan Oaidă spre Borisav Burmaz. Atacantul sârb a preluat mingea, a tras-o în partea stângă și a finalizat cu un șut puternic, sub bara transversală, pentru a reduce din diferența de pe tabelă.

Cu un sfert de oră înainte de sfârșitul meciului, Funsho Bambgoye a centrat în careu spre Borisav Burmaz care a sărit acrobatic și a reluat cu capul. Balonul trimis de acesta spre buturile apărate de Roland Niczuly a fost scos inextremis de sub bara transversală. Până la final, nimic concludent nu s-a mai întâmplat, chiar dacă Sepsi reușise să mai înscrie o dată, însă golul a fost anulat pentru offside. Rapid București rămâne fără victorie în această ediție de play-off, acumulând un singur punct în cele nouă runde disputate până în acest moment.

Clasamentul arată, în prezent, că Sepsi Sfântu Gheorghe se află la cinci puncte în fața „giuleștenilor” cu o etapă înainte de încheierea play-off-ului. Acest lucru înseamnă că, indiferent de rezultatele ce vor fi înregistrate în runda care va concluziona campionatul, rapidiștilor le va fi imposibil să evite ocuparea ultimei poziții din primele șase ale Superligii.

În etapa cu numărul 10 a campionatului, covăsnenii se vor deplasa în Oltenia, pentru a juca împotriva Universității Craiova, pe când formația din Capitală va disputa derby-ul campionatului contra deținătoarei titlului, FCSB, în propria casă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.