Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Pentru fanii francizei ”Planeta Maimuțelor”, pe marele ecran se vede ”Kingdom of the Planet of the Apes”, o producție regizată de Wes Ball. Filmul îi are în distribuție pe actorii Freya Allan, Kevin Durand, Dichen Lachman, William H. Macy și Owen Teague.

De această dată, acțiunea se petrece la mult timp după dispariția lui Caesar, într-un viitor distopic, în care oamenii au involuat, iar maimuțele sunt la putere. Acum, o tânără maimuță pornește într-o călătorie plină de provocări, alături de un partener uman. Acest parteneriat neobișnuit este pus la încercare de evenimente neașteptate, îl va face să se îndoiască de tot ceea ce a fost învățat despre trecut și să facă alegeri care vor defini viitorul maimuțelor și al oamenilor deopotrivă.

În cinematografe vine și ”Distrugătorul Lumii”, un film de acțiune thriller regizat de Moritz Mohr. Îi vedem pe Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery și Brett Gelman.

Skarsgård joacă rolul lui „Boy”, care vrea să se răzbune după ce familia ii este ucisă de Hilda Van Der Koy (Janssen), matriarha psihopată a unei dinastii post-apocaliptice corupte, care l-a lăsat pe Boy orfan, surd și fără voce. Ghidat de vocea sa interioară, Boy se antrenează cu un șaman misterios pentru a deveni un instrument al morții și este eliberat în ajunul sacrificării anuale a disidenților.

Pe marele ecran avem și 90 de minute pentru documentarul ”Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili”. Regizată de Michele Mally, producția îi aduce împreună pe Ingrid Bolsø Berdal, Leif Ove Andsnes, Elio Grazioli și Giulia Bartrum.

Societatea modernă are o datorie foarte mare față de pictorul Edvard Munch, de la Andy Warhol la Ingmar Bergman, de la Marina Abramovic la Jasper Jones. Picturile sale au devenit simboluri, dar și un memento al tragediilor din secolul XX.

În oferta cinematografelor avem și o animație, ”Pisicile de la muzeu”, cu vocile actorilor Michael Kleeman, Stephen Peter Krisel si Jordan Worsley.

Pisica Vincent și prietenul său, un șoarece, supraviețuiesc unei viituri într-un clavecin și ajung în muzeul Ermitaj. Pisici de elită păzesc exponatele de șoareci. Când Mona Lisa ajunge în muzeu, Vincent trebuie să împiedice furtul valoroasei opere de artă, dar și să o cucerească pe pisica Cleopatra.

Acestea sunt premierele weekendului în cinematografe. Acum știi ce rămâne de văzut, de ascultat, e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.