UPDATE Semimaratonul București aduce restricții de trafic și duminică

Sursa foto: comunicat de presa

Semimaratorul de la București s-a încheiat.

Atletul etiopian Berihun Yerga a câştigat, duminică, cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti, cronometrat cu timpul de 1 oră şi 55 de secunde pe 21,097 km.

El a fost urma în clasament de kenyanul Sosten Kipchirchir, cu 1 oră şi 57 de secunde, în timp ce pe locul 3 a sosit un alt kenyan, Peter Mwaniki Njeru, cu 1 oră, 1 min şi 22 de sec.

Primul român clasat în cursa de semimaraton a fost Alexandru Corneschi, pe locul 5 la general, care a fost înregistrat cu timpul de 1 oră, 6 min şi 49 de secunde, urmat de Robert Necula, locul 6, şi Marius Ionescu, locul 9.

Proba feminină de semimaraton a fost câştigată de Cynthia Chepchirchir Kosgei, din Kenya, cu timpul de 1 h 08 min 29 sec.

Ediţia a 13-a a Semimaratonului Internaţional Bucureşti, organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Bucharest Running Club, a adunat la startul celor cinci probe, semimaraton, semimaraton ştafetă, 10 km, Fun Race 2,5 km şi Cursa Copiilor, aproximativ 10.000 de participanţi.

*****

Sunt anunţate restricţii şi astăzi, în a doua zi a Semimaratonului Bucureşti.

Traficul este oprit pe traseele curselor, precum şi pe străzile care acced în acestea, adică pe majoritatea arterelor importante din centrul Capitalei.

Duminică, 12 mai, traficul va fi restricţionat pe traseele curselor de 21 km şi stafetă precum şi pe străzile care acced în acestea până la ora 13.00.

Traseele competiţiilor de duminică, 12 mai precum şi orele de start:

Cursele de Semimaraton (21 km) şi Ştafetă, începând cu ora 09:00: START START – Bulevardul Libertăţii, stânga Splaiul Independenţei, dreapta pod B.P.Haşdeu (fără a afecta traficul din intersecţie), continuare strada B.P.Haşdeu, continuare strada Vasile Pârvan, strada Berzei, strada Buzeşti, Piaţa Victoriei, stânga Şoseaua Pavel D. Kiseleff până la Piaţa Arcul de Triumf, întoarcere 190 grade (fără a afecta traficul din intersecţie), continuare pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, Calea Victoriei, dreapta strada Ştirbei Vodă, stânga strada Ion Câmpineanu, dreapta Calea Victoriei, Piaţa Naţiunilor Unite, dreapta Bulevardul Naţiunilor Unite, stânga Bulevardul Libertăţii, stânga bretea Piaţa Constituţiei (Parchetul General), dreapta Bulevardul Unirii, Piaţa Alba Iulia, dreapta Bulevardul Decebal, Piaţa Muncii, Bulevardul Basarabia, întoarcere 180 grade la intersecţia cu Bulevardul Chişinău (fără a afecta traficul din intersecţie), continuare pe Bulevardul Basarabia, Piaţa Muncii, Bulevardul Decebal, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta bretea Piaţa Constituţiei (Ministerul de Justiţie), stânga Bulevardul Libertăţii, SOSIRE.

Arterele de circulaţie vor fi redeschise traficului rutier secvenţial, în funcţie de poziţia ultimului alergător care se încadrează în timpul regulamentar al competiţiei.

Ieri, potrivit organizatorilor, au fost peste 4.500 de alergători, printre care şi persoane în scaune rulante care au avut de parcurs cursa de 10 km.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.