Programul meciurilor de baraj s-a afișat: Dinamo răsuflă ușurată pentru moment: „Câinii roșii” ajung la baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova 1948 au retrogradat direct

Dinamo București a câștigat meciul decisiv din ultima etapă din play-out-ul acestui sezon împotriva celor de la UTA Arad, scor 2-0, și a izbutit să își asigure o poziție de baraj, având o șansă în plus pentru a se salva de la retrogradare.

În fața a 8.207 de persoane aflate pe stadionul „Arcul de Triumf”, din Capitală, fotbaliștii antrenați de Zeljko Kopic aveau nevoie de cele trei puncte, dar, în același timp, depindeau de celelalte rezultate ale meciurilor disputate la aceeași oră. Astfel, pentru că formația din „Ștefan cel Mare” s-a impus în acest duel, FC Voluntari a pierdut cu U Cluj, FCU Craiova nu a putut trece de FC Hermannstadt, iar Oțelul Galați a învins-o și cu rezervele pe FC Botoșani, „minunea” a fost posibilă. La finalul timpului regulamentar, o mulțime de oameni prezenți la acest meci au invadat terenul pentru a celebra alături de jucători.

Sursă foto: București FM

Partida dintre gruparea bucureșteană și cea pregătită de fostul antrenor al „câinilor roșii”, Mircea Rednic, s-a jucat în condiții nefavorabile, din cauza vântului și precipitațiilor existente. Totuși, înfruntarea, care a găsit-o pe UTA Arad fără opt-nouă piese de bază introduse în primul unsprezece, a debutat furtunos.

Jucătorii „alb-roșilor” au intrat montați pe gazon și au forțat încă din primele minute ale jocului. Prima mare oportunitate ivită la poarta apărată de Danylo Kucher a fost consemnată în minutul șapte, atunci când din propria jumătate, Gabriel de Moura, a trimis o pasă lungă, pe poziție viitoare, pentru Hakim Abdallah. Atacantul din Madagascar a preluat balonul, dar s-a apropiat prea mult de goalkeeper-ul advers, iar finalizarea sa a fost respinsă de portarul arădenilor, care i-a interzis fotbalistului dinamovist golul.

La câteva minute distanță, același duel care a avut loc în primele acțiuni ale meciului a fost câștigat de vârful celor de la Dinamo. Ionuț Amzăr a centrat precis în centrul careului oaspeților, acolo de unde Hakim Abdallah a reluat spectaculos cu o lovitură de cap și l-a învins pe portarul grupării din Arad. Deschidere de scor pentru Dinamo, iar fanii intraseră în delir.

Un corner executat imediat după această acțiune încheiată cu succes pentru elevii lui Zeljko Kopic a adus a doua reușită din partidă. Centrarea venită din această fază fixă a creat o mare agitație în gura porții celor de la UTA Arad, de unde, până la urmă, după mai multe devieri și încercări nereușite de finalizare, Nichita Patriche a marcat.

Căpitanul gazdelor a împins balonul în plasa porții adverse și a majorat avantajul echipei sale. În timpul meciului, la tribuna a doua, a fost afișat un banner din partea unui grup de suporteri prin care se cerea instalarea pe banca tehnică a echipei a lui Mircea Lucescu. Antrenorul român este dorit extrem de tare în „Ștefan cel Mare”, iar fanii au avut un mesaj special de transmis fostului internațional român.

Sursă foto: București FM

Următoarea mare șansă de a înscrie și a duce scorul la 3-0 pe tabela de marcaj a venit la capătul unei acțiuni superbe. Dennis Politic a fost găsit liber în careul oponenților, iar centrarea acestuia, pe jos, a fost aproape să se conecteze cu Georgi Milanov. Chiar dacă fotbalistul bulgar a alunecat pe gazon pentru a încerca să trimită mingea în poartă, distanța a fost prea mare.

În partea secundă, nimic periculos nu s-a mai întâmplat. Marile evenimente ale reprizei a doua au fost cartonașele roșii acordate în ambele tabere. Astfel, primul fotbalist care a fost trimis la vestiare a fost Imoh Ezekiel, nigerianul celor de la UTA Arad care l-a faultat pe Nichita Patriche în minutul 61. Jucătorul asupra căruia a fost comis un fault dur a primit, la rândul său, al doilea cartonaș galben înspre finalul întâlnirii și a terminat mai devreme meciul.

Dinamo a sfârșit ultimul meci din acest sezon de Superligă având o posesie superioară, dar la capitolul ocazilor de gol, liderul din play-out a fost superior. Totuși, execuțiile cadrate au fost mai multe de partea „câinilor”, trei la număr, față de una singură venită dinspre trupa arădeană. Așadar, clasamentul final a arătat faptul că dinamoviștii au terminat pe poziția a 14-a, cu 25 de puncte, la egalitate cu FC Botoșani. Ambele formații menționate vor merge la baraj.

Mai jos, FC Voluntari și FCU Craiova 1948 vor merge în divizia secundă a fotbalului românesc, iar în partea superioară a acestui clasament, UTA Arad, Oțelul Galați și FC Hermannstadt au încheiat pe „podium”. La baraj, Dinamo București va da peste divizionara secundă, Csikszereda, în timp ce botoșănenii vor da piept cu CS Mioveni.

Duelul în care sunt implicați jucătorii antrenați de Zeljko Kopic, dar și confruntarea moldovenilor vor fi stabilite în cadrul unei trageri la sorți. Mai exact, acolo se va afla cine va găzdui turul, dar și cine va avea avantajul terenului propriu la retur. Barajele vor fi jucate în dublă-manșă, iar primele manșe se vor disputa vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai. Meciurile retur vor avea loc o săptămână mai târziu.

Programul meciurilor de baraj a fost publicat oficial, iar acesta este următorul:

  • TUR: FC Botoșani – CS Mioveni (17 sau 20 mai)
  • TUR: Dinamo București – Csikszereda (17 sau 20 mai)

 

  • RETUR: CS Mioveni – FC Botoșani (RETUR – 24 sau 27 mai)
  • RETUR: AFK Csikszereda – Dinamo București (RETUR – 24 sau 27 mai)

 

Sursă foto: București FM

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.