VIDEO: În weekend vâslim împreună la Kayak Challenge Family&Friends în Parcul Titan!

Kayak Challenge Family&Friends se apropie! Pe 18 Mai, toți pasionații de caiac, SUP sau dragon boat sunt așteptați în Parcul Titan să își încerce puterile. Vor fi curse de viteză, de tehnică și de forță, dar poți veni și doar pentru a te distra în familie. La probele necompetitive de dublu putem participa chiar si cu cățelul.
Raluca Mihăilă a venit în matinalul București FM pentru a te convinge să participi și tu la eveniment prin 3 argumente: distracție, medalie și fotografii.

Invitata din această dimineață ne-a spus ca ne așteaptă weekendul acesta pe lac: „Avem o competiție foarte prietenoasă și deschisă tuturor sportivilor amatori, chiar și celor care nu au fost niciodată în caiac, dar și celor care simt nevoia așa de un pic de competiție, să-și încerce puterile și să-și testeze forma.”

La activități sunt așteptați atât profesioniști, cât și amatori. „Probele de caiac sunt de 200 metri, de 1000 metri, stand up paddle și cele necompetitive pentru cei începători. Proba Family în care, puteți veni și cu familii mai îndepărtate și o probă unică unde puteți participa cu căței.”

Dintr-o simplă încercare poți deveni un adevărat fan al acestui sport. „În principal, sunt mulți oameni care vin la noi să învețe și după zic: vreau să-mi iau și eu caiac. Ca la orice achiziție, depinde ce vrei să faci cu el, unde vrei să te duci, exista mai multe tipuri. Putem sfătui oamenii care este cel mai potrivit caiac pentru ei și dacă merită sau dacă se pot orienta spre altceva.”

„N-aș spune că este un sport scump, aș zice că este accesibil, adică odată ce ai făcut investiția de început. De obicei, oamenii își închiriază caiacul cu abonament și vin în mod regulat.”

Poți veni la eveniment și cu cei mici. „De cele mai multe ori, vin copiii și de la patru-cinci ani când avem activități de inițiere, îi scoatem împreună cu părinții în dublu să se acomodeze. Cam în jurul vârstei de 6 ani pot participa independent.”

Înscrierile nu mai sunt deschise pentru foarte mult timp, așa că dacă îți dorești să participi trebuie să intri rapid pe siteul celor de la Kayak Champions. „Înscrierile sunt închise la finalul zilei de joi, 16 mai, ca să putem să ne pregătim din timp, dar bineînțeles, dacă este cineva care dorește să participe și nu a apucat să se înscrie ne poate scrie și găsim o soluție.”

Kayak Champions nu se oprește în București, weekendul viitor are loc Marea Caiagizare, pe 25 mai la Bascov și pe 26 mai la Budeasa. Raluca ne-a explicat: „Este un proiect pe care îl desfășurăm cu partenerii de la Mai Mult Verde, în cadrul unui program mai amplu, cu Apele Curate. Anul trecut am avut prima ediție de Marea Caiagizare. Practic, mergem pe apele din țară, că sunt curgătoare, Dunăre, râuri, lacuri și le curățăm de gunoaie din caiac, plastic și nu numai.”

„S-au strâns destul de multe tone de gunoaie, a fost o bucurie că foarte mulți oameni din localitățile unde am mers au fost foarte deschiși să vină cu copiii, ceea ce ne-am bucurat foarte mult.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru ca apoi să vâslim împreună spre Kayak Challenge Family&Friends și Marea Caiagizare!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.