„Hipertensiunea arterială afectează aproape jumătate din populația României, la fel ca în majoritatea țărilor Europei Centrale și de Est.
Prin complicațiile pe care le produce și prin răspândire putem afirma că hipertensiunea arterială are un efect devastator.
Ea este principala cauză a apariției atacurilor cerebrale și de cord și de producere a insuficienței cardiace sau a unor aritmii precum fibrilația atrială.
Deși există multe medicamente disponibile pentru tratmentul hipertensiunii arteriale, normalizarea valorilor de tensiune arterială se realizează la mai puțin de jumătate dintre cei tratați.
Diagnosticarea la timp și tratarea corecta a hipertensiunii arteriale pot preveni milioane de decese de cauză cardiovasculară la nivel global și obligă la acțiuni care să conducă la o rată mai mare de depistare în rândul populației și la îmbunătățirea controlului terapeutic al acestei maladii” transmit medicii cardiologi.
Societatea Internațională de Hipertensiune Arterială a declarat 17 mai drept Ziua Mondială de Combatere a Hipertensunii Arteriale.
În spiritul acestei zile și din grijă față de starea de sănătate a locuitorilor, Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie prin Grupul de Lucru « Hipertensiune arterială », Universitatea de Medicină și Farmacie « Carol Davila », Colegiul Medicilor din București și Societatea Studenților Mediciniști din București vă invită la manifestarea publică de conștientizare și combatere a hipertensiunii arteriale:
„STOP HTA „.
Data evenimentului: sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 10.30 – 15.30
Locul de desfășurare: Parcul Alexandru Ioan Cuza – aleea principală
Activități:
10:30-15:30 Măsurarea tensiunii arteriale de către medici și studenți la medicină în corturi special amenajate. În cele 10-12 puncte de lucru de măsurare a tensiunii arteriale se vor distribui materiale informative fiecărui participant și sfaturi personalizate pentru un stil de viață sănătos.
Ateliere de lucru în Foișorul de Piatră
– 11.00-12.00: Măsurarea corectă a tensiunii arteriale, factorii unui stil de viață sănătos
– 12.00-13.00: Hipertensiunea arterială și sarcina.
– 13.00-14.00: Măsurarea corectă a tensiunii arteriale, factorii unui stil de viață sănătos
„Crosul celor 10 000 de pași ” va debuta la ora 13.00 de la capătul aleii principale a parcului Alexandru Ioan Cuza și va consta în efectuarea unei ture complete de lac. Se vor repartiza numere de identificare fiecărui participant la cros și la încheierea lui se va organiza o tombolă cu recompensarea numerelor câștigătoare.
Campion olimpic la Paris 2024 și familist convins, Marian Enache se motivează zilnic și amintește senzațiile trăite pe cele mai înalte culmi: „Munca noastră a fost recompensată pe măsură și vreau să mă îmbunătățesc constant”. Mărturisiri despre unul dintre membrii familiei sale
În vara anului 2024, Marian Enache și Andrei Cornea reușeau să termine pe prima poziție cursa din proba de dublu-vâsle masculin din canotaj de...