Restricții de circulație în București

Sursa foto: comunicat de presa

În perioada 17 mai – 29 septembrie, numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu excepția zilelor de 28-29 iunie și 14-15 septembrie, se va desfășura evenimentul cultural „Simfonia Apei” în Piața Unirii – zona fântâni, după cum urmează:

  • între orele 20:30 – 22:30 în lunile mai și august;
  • între orele 21:00 – 23:00 în lunile iunie și iulie;
  • între orele 19:30 – 21:30 în luna septembrie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada menționată mai sus, se va restricționa traficul rutier, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), fără afectarea intersecțiilor.

Rute ocolitoare:

  • Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;
  • Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;
  • Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

Experienţa anilor anteriori, cu ocazia desfășurării evenimentului „Noaptea Muzeelor”, a indicat faptul că pe arterele din zona obiectivelor culturale au fost prezenţi foarte mulţi cetăţeni, fiind restricţionată temporar circulaţia autovehiculelor.

În acest context, polițiștii Brigăzii Rutiere vor acționa în noaptea de 18/19 mai, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, în zonele cunoscute cu public numeros, precum și pe principalele trasee de acces către acestea.

În data de 19 mai se va desfășura maratonul de ciclism „Prima Evadare” pe următorul traseu: Aleea Privighetorilor – Str. Vadul Moldovei – Pădurea Băneasa – Aleea Teișani – Aleea Padina – Pădurea Tunari – prin spatele Aeroportului Otopeni – Moara Vlăsiei – Pădurea Vlădiceasca – Balotești – Snagov – Complex Astoria (Snagov/Ilfov).

Pentru buna desfășurarea a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

  • între orele 10:00 – 10:10, pe Aleea Privighetorilor;
  • între orele 10:00 – 10:30, pe Str. Vadul Moldovei şi pe Aleea Padina;
  • între orele 10:00 – 11:00, pe Aleea Teișani.

Tot pe 19 mai, în intervalul orar 09:00-12:00, se va organiza un marș caritabil pe motociclete/mopede, pe banda I de circulație, pe traseul: Piața Constituției (parcare) – Bd. Unirii – Pod Șerban Vodă –Bd. I.C. Brătianu – Piața Universității – Bd. Gheorghe Magheru – Piața Romană – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – stânga Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Bd. Regele Mihai I – Piața Presei Libere – Șos. București-Ploiești – Aleea Privighetorilor – Str. Erou Iancu Nicolae.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație și solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

În zilele de 18 și 19 mai, între orele 10:00-21:00, are loc evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Str. Zizin, segmentul de drum cuprins între Str. Foișor și Str. Brândușelor, și pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bd. Dacia și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecții.

Pe Calea Victoriei:

Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va restricționa circulația vehiculelor, în perioada menționată mai sus, în intervalul orar 09.00-23.00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecțiile cu Bd. Dacia, Str. Știrbei Vodă, Str. George Enescu, Str. Ion Câmpineanu și Bd. Regina Elisabeta.

Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, sub supravegherea autorităților îndreptățite.

Rute alternative:

  • Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței;
  • Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

Str. Zizin:

Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va restricționa circulația vehiculelor, în perioada menționată mai sus, în intervalul orar 09:00-23:00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități artistice, și anume mini concerte stradale, spectacole de muzică și dans, teatru de stradă, jocuri, ateliere, artiști amatori, statui vivante, activități de recreere și sportive, artiști și creatori urbani, precum și zone de relaxare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.