VIDEO: Cătălin Miron, manager Liga Performanței în Natație – „Înotul este esențial, este o abilitate primordială, face parte din viața noastră de zi cu zi, fie că ne place sau nu.”

Te întreci mereu cu prietenii tăi când sunteți într-un bazin și de cele mai multe ori câștigi cursa de înot? Eliberează-ți programul pe 25 și 26 mai pentru că trebuie să participi în cadrul Ligii Performanței în Natație.

Vârsta minimă este de 10-11 ani, iar cea maximă de 99! Sportivii cu cele mai bune punctaje obținute la competiție vor fi selectați automat pentru festivalul „Turneul Campionilor – Open”. Cătălin Miron, managerul LPIN, a venit în matinalul București FM.

Sursa foto: Cornel Munteanu

Înotul este recomandat de la vârste fragede, Cătălin ne-a explicat de ce: „Cei mici au mai mult curaj decât adulții pentru că nu conștientizează la fel de mult pericolul. Tot timpul au tendința de a se duce cât mai în larg, de a fi rebeli. În acest sens trag un semnal de alarmă și menționez faptul că, cel mai bine ar fi, înainte de a face lucrul acesta cu cel mic și de a nu ajunge la factorul înec, să îl aduceți înainte la cursurile de înot.”

„Cu cât ești mai mic, cu atâta simțul de supraviețuire este mult mai dezvoltat decât al unui adult. Și într-adevăr, dacă bagi un bebeluș câteva zile în apă, el singur se va întoarce pe spate și se va salva singur. Înotul este esențial, este o abilitate primordială, face parte din viața noastră de zi cu zi, fie că ne place sau nu.”

Din ce în ce mai mulți oameni vor să învețe să înoate: „David Popovici este un ambasador foarte bun pe care îl are România, un model în societate. Se vede că se poate inclusiv în România să ajungi campion mondial. Popularitatea acestui sport a crescut și datorită lui.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Am aflat mai multe despre ceea ce ne pregătește Liga Performanței în Natație weekendul viitor, 25-26 mai, de la invitatul din matinal: „Este o competiție dedicată în memoria fostului președinte Aurel Vasile. Competiția se va desfășura pe 2 zile, cu patru reuniuni. În fiecare zi vor fi două reuniuni de dimineață și după-amiază.”

„Este un concurs adresat copiilor cu vârste de la 10 ani până la seniori, care știu să înoate, participă în mod regulat la antrenamente și vin în competiție să își îmbunătățească din ce în ce mai mult rezultatele.”

Vezi ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a putea participa aici!

„Trebuie să faci parte dintr-un club sportiv care este afiliat Ligii Performanței în Natație. Antrenorul decide dacă sportivii lor vor merge la competițiile organizate de noi.”

Cătălin Miron ne-a informat și ce se va întâmpla după competiția aceasta: „În următoarea săptămână avem, pe data de 1 iunie, tot la bazinul din Otopeni, un concurs adresat copiilor mai mici de 6-9 ani. Urmează perioada de vară, o vacanță și după aceea, toamna și iarna, vor fi alte patru competiții.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Părinții sunt mult mai implicați în activitățile copiilor și trebuie impuse niște bariere: „Este o perioadă mai modernă, până în anii 2000, mama nu era un factor prezent 100% în antrenament. Se fac grupuri de WhatsApp și fiecare părinte își dă cu părerea ce ar fi mai bun pentru copilul lui. Să știți că specialistul, când vine vorba de performanță, este antrenorul, nu părintele.”

„Cel mai bine știe să-și facă treaba antrenorul. Ar trebui să-i dăm credibilitate la orele de antrenament pentru că dacă intervine oricine altcineva de pe margine, îi va știrbi autoritatea în față sportivului, iar el nu va ști de cine să asculte, de părinte, de cineva din tribună sau de antrenor.”

„Ca să poți performa în acest sport trebuie să mergi și să ai încredere și tu ca sportiv, și tu ca părinte, în antrenor.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a te asigura că ai un super weekend săptămâna viitoare!

Sursa foto: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.